Antena 3 CNN Politică Guvernul, mandatat de coaliţie să găsească o soluţie la solicitatea UDMR privind UMF Târgu Mureş

Guvernul, mandatat de coaliţie să găsească o soluţie la solicitatea UDMR privind UMF Târgu Mureş

Guvernul, mandatat de coaliţie să găsească o soluţie la solicitatea UDMR privind UMF Târgu Mureş
Sursa foto: Foto: politicaridicola.blogspot.com
de M.Z.    |    12 Mar 2012   •   12:43
UPDATE 13.00 - Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că în coaliţie s-a decis, luni, elaborarea unei hotărâri de Guvern pentru înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, aceasta urmând să intre în şedinţa de Guvern de marţi, informează Mediafax.
   
Kelemen Hunor a declarat, luni, că liderul PDL, Emil Boc, a venit în coaliţie cu un mandat care arată că PDL susţine aplicarea Legii educaţiei "în spiritul şi litera ei, iar acest lucru se poate face prin adoptarea unei hotărâri de Guvern pentru înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş".


Coaliţia de guvernare a mandatat Guvernul să găsească o soluţie privind Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase.

Anunţul vine după ce coaliţia nu a reuşit, în această dimineaţă, să ia o decizie în privinţa situaţiei de la UMF Târgu Mureş, au declarat lideri ai PDL la ieşirea din şedinţă.

"Rămâne în pronunţare. Se mai discută", a spus secretarul general al PDL, Ioan Oltean.

Liderii UDMR au susţinut, în ultima perioadă, că Legea Educaţiei este aplicată parţial, în contextul în care la UMF Târgu Mureş nu a fost înfiinţată o linie în limba maghiară.

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat că în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernământ, PDL a spus că susţine aplicarea Legii Educaţiei şi în cazul UMF Târgu Mureş şi că urmează să se discute şi cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu cu privire la o hotărâre de guvern care să prevadă înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la respectiva universitate. Decizia urmează să fie discutată în şedinţa de marţi a Executivului.

La începutul săptămânii trecute, vicepremierul Marko Bela atenţiona că se gândeşte să renunţe la prezenţa sa în Guvern şi, în plus, punea sub semnul întrebării şi prezenţa UDMR în coaliţie, dacă nu se va găsi o soluţie cu privire la situaţia UMF Târgu Mureş până în această săptămâna.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, la Bistriţa, că partidul său nu a acceptat niciodată ultimatumuri din partea UDMR sau altor formaţiuni politice. Potrivit lui Oltean, UDMR trebuie să dea dovadă de raţiune, şi nu de ''pasiune politică'', el declarându-se convins de faptul că Uniunea nu va părăsi arcul guvernamental.

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close