Antena 3 CNN Politică Guvernul pregăteşte rectificare bugetară în perioada vacanţei parlamentare

Guvernul pregăteşte rectificare bugetară în perioada vacanţei parlamentare

Guvernul pregăteşte rectificare bugetară în perioada vacanţei parlamentare
Sursa foto: Guvern
22 Apr 2010   •   14:27

Guvernul va solicita acordul Legislativului pentru a adopta, în perioada vacanţei parlamentare din intervalul iulie-august 2010, o ordonanţă pentru rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat. Intenţia Guvernului de a rectifica bugetul în perioada vacanţei parlamentare era prevăzută în proiectul de lege prin care Executivul solicită Parlamentului să fie abilitat pentru a emite ordonanţe în diferite domenii.

Guvernul va efectua prima rectificare a bugetului pentru acest an spre sfârşitul primului semestru, în lunile mai-iunie, după discuţiile cu misiunea FMI programată pentru finele lunii aprilie, revizuire care va reaşeza bugetele instituţiilor publice în raport cu alocările consumate până la acea dată.

O nouă misiune a FMI se va întoarce în România la finele lunii aprilie-începutul lunii mai, pentru a evalua criteriile îndeplinite de România în primul trimestru.

În această săptămână a intrat însă în vigoare Legea responsabilităţii fiscale, care prevede, printre altele, că într-un an bugetar nu pot fi aprobate mai mult de două rectificări bugetare şi acestea nu pot fi promovate în primele şase luni ale anului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close