Antena 3 CNN Politică Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pentru legile salarizării, pensiilor şi educaţiei

Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pentru legile salarizării, pensiilor şi educaţiei

Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pentru legile salarizării, pensiilor şi educaţiei
Sursa foto: Emil Boc
08 Aug 2009   •   14:36

Premierul Emil Boc doreşte asumarea răspunderii Guvernului pe legile salarizării, pensiilor şi educaţiei. Şeful Executivului spune că va verifica astfel voinţa politică coaliţiei şi susţinerea parlamentului pentru realizarea reformei în aceste domenii. De la începutul şedinţei de guvern de sâmbătă, Emil Boc le-a spus miniştrilor că termenul pentru adoptarea legilor salarizării şi pensiilor trebuie respectat şi chiar devansat. Nu demult însă, liderii PSD spuneu că nu este cazul ca Guvernul să îşi asume răspunderea, cel puţin pentru legea educaţiei.

Premierul Emil Boc a anunţat că în şedinţa extrordinară a Guvernului de sâmbătă au fost aprobate unele hotărâri care se referă la conţinutul programului pentru adoptarea într-un timp cât mai scurt a legii salarizării unice în sistemul bugetar şi a legii reformare a sistemului public de pensii, fără să dea detalii cu privire la conţinutul acestora.

El a declarat că aceste hotărâri erau necesare pentru ca cele două legi să fie aprobate cât mai repede cu putinţă. De asemenea, Emil Boc şi-a informat colegii de Cabinet că intenţionează ca, în această toamnă, să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pe aceste două legi. El consideră că, în acest mod, se vaverifica dacă mai există o susţinere pentru reforma în aceste două domenii în Parlament şi în cadrul coaliţiei.

Tot sâmbătă s-a discutat şi despre raportul Ministerului Educaţiei referitor la Universitatea Spiru Haret: Ecaterina Andronescu a propus câteva măsuri privind reorganizarea acestei universităţi. Purtătorul de cuvânt al Guvernului nu a furnizat mai multe informaţii cu privire la conţinutul acestui raport. Se ştie însă că ministrul Educaţiei a propus premierului desfiinţarea formei de învăţământ la distanţă de la Universitatea Spiru Haret, care se desfăşoară în 53 de centre teritoriale.

În plus, Guvernul a aprobat sâmbătă alocarea a 600 de milioane de lei Ministerului Agriculturii pentru susţinerea culturilor de toamnă. Alţi 420 de milioane de euro au fost alocaţi sub formă de cofinanţare Ministerului Agriculturii.



Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close