Antena 3 CNN Politică Guvernul Tudose va fi restructurat la sfârșitul lunii

Guvernul Tudose va fi restructurat la sfârșitul lunii

Guvernul Tudose va fi restructurat la sfârșitul lunii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Ian 2018   •   12:22

Restructurarea Guvernului mai are de aşteptat până la finalul acestei luni. Liderii PSD şi-au rezervat ceva timp pentru jocuri de culise până când se va decide care este noua formulă a Executivului şi, mai ales, dacă acesta va mai fi condus de Mihai Tudose. 

Premierul urmează să primească un vot de încredere într-un viitor congres, a cărui dată nu a fost anunţată. Până atunci, la Comitetul Executiv care va avea loc la sfârşitul lunii la Iaşi, trebuie să vină cu o nouă echipă guvernamentală. 

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD de luni a durat mai mult de patru ore. Timp în care, potrivit surselor din partid, s-au aruncat săgeţi otrăvite. Dacă iniţial întâlnirea trebuia să fie o discuţie despre portofoliul rămas liber la Ministerul Apelor şi Pădurilor, premierul Mihai Tudose a întors armele şi a anunţat că vrea o restructurarea din temelii a Executivului. Ar fi vorba despre păstrarea a 15-18 ministere prin comasarea unora deja existente. 

Aşadar, remanierea anunţată de Liviu Dragnea la finalul anului trecut la Antena 3 se transformă într-o restructurare. Care nu are loc chiar acum, ci mai spre sfârşitul acestei luni. Până atunci, premierul Mihai Tudose trebuie să vină cu o analiză clară a fiecărui minister şi cu motive întemeiate pentru schimbarea anumitor miniştri. 

Discuţiile aprinse din PSD au fost urmărite, de pe margine, de partenerii de guvernare de la ALDE. Iar acest lucru i-a înfuriat, pentru că voiau să fie înştiinţaţi de intenţiile de a restructura Guvernul din care fac parte înainte să fie subiect de dezbatere între social-democraţi. 

În ciuda diferenţelor de viziune în ceea ce priveşte structura Guvernului, Liviu Dragnea a negat existenţa unor tensiuni între el şi premierul Mihai Tudose. Numai că surse din PSD spun că Dragnea ar vrea să îl scoată pe Tudose de la Guvernare, în timp ce acesta din urmă pune presiune pentru organizarea unui Congres extraordinar în care să se decidă cine conduce partidul. 

Citiți și Tudose: Nu mai pot să conduc un trabant. Surse: ALDE rămâne cu două ministere în guvern. Tăriceanu vrea ședință de urgență

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close