Antena 3 CNN Politică Guvernul va solicita Parlamentului adoptarea până în vară a statutului minoritaţilor

Guvernul va solicita Parlamentului adoptarea până în vară a statutului minoritaţilor

Guvernul va solicita Parlamentului adoptarea până în vară a statutului minoritaţilor
Sursa foto: Guvern
25 Ian 2010   •   14:55

PDL se pregăteşte să respecte unul din punctele negociate cu UDMR pentru prefectarea tandemului actual de guvernare. Guvernul va solicita Parlamentului ca procedurile legislative pentru aprobarea proiectului de lege privind statutul minorităţilor naţionale din România, blocat de aproape trei ani în dezbatere, să fie finalizate în următoarea sesiune parlamentară.
"Guvernul va cere Parlamentului ca proiectul de lege, susţinut de UDMR, să fie adoptat cel mai târziu în următoarea sesiune parlamentară, până la sfârşitul lunii iunie", susţin surse politice citate de Mediafax.

Până în prezent, statutul minorităţilor a fost respins de Senat şi se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor de aproximativ trei ani, fiind amânat de multe ori din cauza lipsei de cvorum în comisii.
Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat săptămâna trecută, că legea minorităţilor a fost inclusă printre priorităţile Uniunii în Guvern. Princiapalul obiectiv al Uniunii este impunerea unor prevederi în legea minorităţilor, ca şi în cea a educaţiei, privind includerea reprezentanţilor minorităţilor în procesul decizional la nivelul instituţiilor publice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern statut minoritati parlament adoptare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close