Antena 3 CNN Politică Guvernul va suplimenta cu 2,5 milioane de lei bugetul Ministerului de Cultură

Guvernul va suplimenta cu 2,5 milioane de lei bugetul Ministerului de Cultură

Guvernul va suplimenta cu 2,5 milioane de lei bugetul Ministerului de Cultură
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Dec 2010   •   20:15

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat luni, că coaliţia a decis suplimentarea bugetului Ministerului Culturii cu 2,5 miliarde de lei, pentru publicarea unor reviste culturale româneşti consacrate.

Decizia a fost luată după ce premierul Emil Boc şi vice-premierul Marko Bela au ajuns la un acord cu Uniunea Scriitorilor din România cu privire la susţinerea financiară a acestor publicaţii. Printre el, se regăsesc şi revistele Orizont, Convorbiri Literare, România Literară, Viaţa Românească şi Steaua

În cadrul aceleiaşi declaraţii , Ioana Muntean a mai anunţat şi faptul că Guvenrul ia în considerare toate cele trei variante de acordare a indemnizaţiei pentru mame propuse de Ministerul Muncii şi că va decide în curând cu privire la aprobarea uneia dintre ele.

Ioan Botiş le-a prezentat deputaţilor PDL trei variante de lucru privind concediul maternal. Ministrul a precizat că susţine reducerea perioadei de acordare a indemnizaţiei la 12 luni şi acordarea de stimulente pentru mamele care revin la muncă. Botiş a mai spus că trebuie stimulate investiţiile în creşe.  

×
Subiecte în articol: ministerul Culturii
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close