Antena 3 CNN Politică Guy Verhofstadt cere excluderea partidului lui Tăriceanu din familia europeană a Liberal-Democraților. ALDE România ripostează

Guy Verhofstadt cere excluderea partidului lui Tăriceanu din familia europeană a Liberal-Democraților. ALDE România ripostează

  Guy Verhofstadt cere excluderea partidului lui Tăriceanu din familia europeană a Liberal-Democraților. ALDE România ripostează
25 Apr 2019   •   21:41

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a anunţat joi, într-o postare pe Twitter, că a cerut excluderea partidului cu acelaşi nume al lui Călin Popescu Tăriceanu din Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa.

"Din nefericire, situaţia din România continuă să regreseze. Grupul ALDE a decis la începutul lui aprilie să excludă ALDE România. Ne aşteptăm ca Partidul ALDE să ia aceeaşi decizie şi să-i excludă oficial din mişcarea noastră, cât de curând posibil", a postat joi, pe Twitter, Guy Verhofstadt.

Liderul grupului ALDE a răspuns prin postarea sa la cea a unui eurodeputat olandez, Matthijs van Miltenburg, membru al formaţiunii Democraten 66, care face parte din acelaşi grup politic.

"Nou atac asupra statului de drept în România. Camera Deputaţilor subminează lupta împotriva corupţiei. Grupul ALDE din Parlamentul European ar trebui să transmită clar ALDE România că a trecut peste o linie roşie! Este timpul să acţionezi @guyverhofstadt?!", îşi încheie postarea eurodeputatul olandez.

Vicepreşedinta Grupului ALDE din PE, Sophie in't Veld, a declarat la ultima dezbatere privind statul de drept în România din plenul Parlamentului European, pe 15 aprilie, că grupul său s-a distanţat ferm de partidul ALDE România.

Partidul lui Tăriceanu ripostează

ALDE România a respins, joi, afirmaţiile liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, care a anunţat că a cerut excluderea partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu din alianţa europeană.

"@guyverhofstadt minte: Grupul ALDE din Parlamentul European nu a luat niciodată în considerare şi, evident, niciodată nu a decis să expulzeze ALDE România. Statutar, acest lucru nu s-ar putea întâmpla, atâta timp cât suntem membri ai Partidului ALDE. Ambiţia lui Verhofstadt pentru unele poziţii la nivel european nu justifică astfel de minciuni", se arată într-o postare în limba engleză de pe contul de Twitter al ALDE România.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close