Antena 3 Politică Gyorgy Frunda îi ia locul lui Vass Levente în cursa pentru Primăria Târgu Mureş

Gyorgy Frunda îi ia locul lui Vass Levente în cursa pentru Primăria Târgu Mureş

11 Apr 2012   •   22:26
Gyorgy Frunda îi ia locul lui Vass Levente în cursa pentru Primăria Târgu Mureş
Sursa foto: Foto: Intact Images

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda va candida la Primăria Târgu Mureş, înlocuindu-l în cursa electorală pe Vass Levente, informează Mediafax. Frunda susţine că a luat această decizie "din spirit de echipă", "într-un moment dificil pentru UDMR şi comunitatea maghiară".
   
Senatorul UDMR Frunda Gyorgy a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că va candida din partea Uniunii la Primăria Târgu Mureş, înlocuindu-l astfel pe consilierul în Ministerul Sănătăţii Vass Levente, anunţat candidat de câteva luni.
   
Frunda a spus că a luat decizia de a candida în urmă cu trei zile, "din spirit de echipă", la solicitarea liderilor Uniunii, "într-un moment dificil pentru UDMR şi comunitatea maghiară" şi din dorinţa de a oferi oraşului o alternativă la actuala administraţie, căreia i-a imputat lipsa de transparenţă a fondurilor publice.
  
"Ştiu că va fi foarte greu. Nu voi reuşi nici singur, nici împreună cu UDMR, nici  împreună cu comunitatea maghiară, ci doar împreună cu românii şi ungurii. Mesajul meu e foarte clar, vreau să fiu primarul tuturor târgumureşenilor, al românilor şi al ungurilor, al ungurilor şi al românilor, al intelectualilor şi al săracilor, al tinerilor şi al bătrânilor, al femeilor şi al bărbaţilor", a spus Frunda.
   
Senatorul a spus că îşi doreşte ca locuitorii din Târgu Mureş, indiferent de etnie, să trăiască într-un oraş normal, "fără anormalităţi şi jigniri", amintind că municipiul a fost primul oraş din Europa care a consfinţit, încă din secolul XVI,  principiul toleranţei religioase.
   
Frunda a spus că va prezenta un program electoral înaintea debutului campaniei electorale, după ce va discuta cu consilierii locali din Târgu Mureş ai Uniunii şi specialiştii UDMR.
   
La Primăria Târgu Mureş îşi anunţaseră candidatura Benedek Imre (PCM), Vass Levente (UDMR) şi Smaranda Enache (independent).


×
Subiecte în articol: Gyorgy Frunda candidat udmr

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close