Antena 3 CNN Politică Hărţile Ţinutului Secuiesc au rămas nevândute: Doar 500 de aleşi locali s-au adunat la Odorheiul Secuiesc

Hărţile Ţinutului Secuiesc au rămas nevândute: Doar 500 de aleşi locali s-au adunat la Odorheiul Secuiesc

Hărţile Ţinutului Secuiesc au rămas nevândute: Doar 500 de aleşi locali s-au adunat la Odorheiul Secuiesc
06 Sep 2009   •   10:25

Consiliul Naţional Secuiesc nu a reuşit să-i adune la un loc pe aleşii locali din Harghita, Covasna şi Mureş. Din peste 2.000, au venit circa 500, iar hărţile Ţinutului Secuiesc, pregătite special pentru acest eveniment, au rămas nevândute.

S-a vorbit însă din nou despre autonomie, la Odorheiul Secuiesc, după ce vineri acelaşi subiect a fost readus în actualitate la Miercurea Ciuc, la un eveniment organizat de UDMR.

La chemarea Consiliului Naţional Secuiesc au răspuns doar un sfert din aleşii locali din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş. Adunaţi în sala sporturilor din Odorheiul Secuiesc, primarii şi consilierii au votat imnul, stema, steagul şi simbolul regional al unui viitor "Ţinut Secuiesc".

Evenimentele de la Odorhei nu sunt privite cu îngrijorare la PD-L., în timp ce social-democraţii consideră deciziile adoptate de secui drept o manipulare.

Cel mai vehement opozant al Adunării de la Odorheiu Secuiesc este însă preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Sala în care s-a desfăşurat evenimentul de la Odorhei a fost decorată cu drapelul secuiesc, în culorile albastru deschis şi galben auriu, iar la intrare s-a vândut harta Ţinutului Secuiesc, tipărită la Sfântu Gheorghe.

Antena 3



×
Subiecte în articol: tinutul secuiesc imn steag simbol
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close