Haşotti: PNL nu va participa la mesajul lui Băsescu. Avem dreptul la independenţă în USL

de A.M.P    |    11 Mar 2013   •   16:57
Haşotti: PNL nu va participa la mesajul lui Băsescu. Avem dreptul la independenţă în USL Foto: Agerpres

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat, luni. că parlamentarii PNL nu vor lua parte la şedinţa în care preşedintele Traian Băsescu îşi va prezenta mesajul în plenul celor două Camere ale Parlamentului, precizând că în USL grupurile parlamentare au dreptul la independenţă.
   
"În nume personal fiecare a declarat că nu doreşte să participe la mesajul pe care domnul preşedinte Băsescu îl transmite mâine Parlamentului (...) Este decizia exclusiv, sută la sută, a grupului parlamentar", a susţinut Haşotti, precizând că nu a existat o indicaţie din partea lui Crin Antonescu, informează Mediafax.
   
De asemenea, în ceea ce priveşte afirmaţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, Haşotti a susţinut că neparticiparea la şedinţa de plen nu ţine de muncă.
   
"Nu este vorba de muncă, este vorba de un gest politic şi gestul politic este tot o muncă, dacă vreţi o decizie care înseamnă o atitudine politică (...) Domnul preşedinte Zgonea înţeleg că mâine va conduce lucrările Camerelor reunite, iar parlamentarii liberali, senatorii liberali vor munci în comisii, vor munci unde vor crede de cuviinţă", a afirmat liderul senatorilor PNL.

Totodată, el a fost întrebat dacă nu ar fi trebuit să existe o poziţie comună a grupurilor PSD şi PNL pe subiectul şedinţei de marţi.
   
"Eu cred că suntem în USL, trebuie să avem poziţii comune, sunt însă momente, sunt cazuri în care grupurile parlamentare trebuie să dea dovadă de o independenţă politică şi cred că întreaga opinie publică solicită ca grupurile parlamentare să aibă şi decizii politice", a răspuns senatorul PNL.
   
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că va participa la şedinţa de plen reunit în care preşedintele Traian Băsescu se va adresa Parlamentului, el arătând că, dacă omologul său de la Senat, Crin Antonescu, pleacă, atunci cineva trebuie să şi muncească.
   
Preşedintele Traian Băsescu se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, marţi, de ora 15.00, au decis, luni, Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului

Parteneri
x close