Haşotti (PNL): Sunt categoric împotriva unei alianţe a USL cu UDMR

de M.Z.    |    01 Noi 2012   •   17:56
Haşotti (PNL): Sunt categoric împotriva unei alianţe a USL cu UDMR Foto: Mediafax

Senatorul PNL Puiu Haşotti a spus, joi, că este categoric împotriva unei alianţe a USL cu UDMR la guvernare, el arătând că nu va fi cazul ca acest lucru să se întâmple, pentru că USL va forma singură viitoarea majoritate parlamentară.

"Sunt categoric împotriva unei alianţe la guvernare a USL cu UDMR. Nu va fi cazul, pentru că USL va forma singură viitoarea majoritate parlamentară", a spus ministrul Culturii, potrivit Mediafax.

Miercuri seară, deputatul PNL Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă la guvernare cu USL. Fostul premier a făcut anunţul într-o întâlnire electorală de la Bucureşti.

Întrebat dacă vede posibilă cooptarea UDMR într-un viitor guvern, având în vedere că liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că a avut o bună colaborare cu PNL condus de Tăriceanu, fostul premier liberal a declarat: "Din punctul meu de vedere da, şi cred că ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă, împreună cu USL".

El a mai mai spus că "aşa cum este situaţia astăzi, de departe cea mai plauzibilă variantă este că USL va câştiga cu mult peste 50%" la parlamentare.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că Uniunea nu are, în acest moment, o preferinţă în legătură cu o eventuală alianţă post-electorală, el adăugând, în acest sens, că înainte de alegeri "nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure".

"Nu pot să vă dau un răspuns. E prematur. Noi am avut o colaborare foarte bună şi trebuie să recunosc acest lucru, cu PDL, cu toate disputele, toate conflictele, facem parte din aceeaşi familie politică, dar noi nu facem înainte de alegeri alianţe cu nimeni, cum nu am făcut în această perioadă de 23 de ani. Am avut o colaborare bună cu PNL, e adevărat că era Partidul Naţional Liberal condus de Călin Popescu-Tăriceanu", a răspuns Kelemen, întrebat pentru ce alianţă ar opta UDMR în viitorul parlament.
x close