Antena 3 CNN Politică Haşotti: PNL trebuie să încheie alianţe politice pentru înfrângerea lui Bãsescu

Haşotti: PNL trebuie să încheie alianţe politice pentru înfrângerea lui Bãsescu

Haşotti: PNL trebuie să încheie alianţe politice pentru înfrângerea lui Bãsescu
Sursa foto: Puiu Hasotti
06 Feb 2009   •   12:48

Tot mai mulţi liberali iau în calcul paraferea unei înţelegeri politice cu alte partode sau susţinerea unui contracandidat comun împotriva lui Trian Băsescu la alegerile prezidenţiale din toamnă. Vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti a declarat, vineri, că liberalii trebuie să facă tot posibilul ca Băsescu să piardă alegerile, chiar şi prin încheierea de înţelegeri cu alte forţe politice ori înainte de campania electorală pentru prezidenţiale, ori după primul tur de scrutin.
"Nu trebuie să ne grăbim, pentru că principalul nostru scop e ca PNL să pună un candidat care să câştige alegerile prezidenţiale, dar poate un pic mai important este ca Traian Băsescu să piardă aceste alegeri. Iată de ce trebuie să aşteptăm nişte studii politice, să vedem dacă nu cumva putem face nişte înţelegeri înainte de alegerile prezidenţiale sau după primul tur, să avem negocieri cu alte forţe politice astfel încât Traian Băsescu să piardă aceste alegeri", a afirmat Puiu Haşotti, adăugând că este doar opinia sa personală, şi nu a partidului.
Un punct de vedere similar l-a formulat recent şi colegul său de partid Eugen Nicolaescu, care subscria la ideea Institutului Şincai ca partidele politice să sprijine la alegerile din toamnă un contracandidat unic, neutru din punct de vedere politic.
Haşotti a criticat şi lupta internă din cadrul PNL, combătând posibnilitatea înfiinţării funcţiei de preşedinte executiv în partid. "Noi trebuie să avem un statut pentru partid, nu pentru oameni şi un statut pentru toţi membri, nu doar pentru cei care candidează, nu până la viitorul congres, ci pentru mai mult timp. Mă refer în mod expres la înfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv. Personal nu sunt de acord cu înfiniarea acestei funcţii. În tradiţia de 130 de ani a PNL nu a existat această funcţie. Nu trebuie să invetăm această funcţie pentru că nişte colegi doresc să candideze într-un fel sau în altul", a mai spus Puiu Haşotti.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close