Antena 3 CNN Politică Hellvig: Vă garantez că USL va exista până în 2016

Hellvig: Vă garantez că USL va exista până în 2016

Hellvig: Vă garantez că USL va exista până în 2016
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Iun 2013   •   17:33
Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat, duminică, la Alba Iulia, că "garantează" că USL va exista până în 2016, iar după viitoarele alegeri parlamentare, la care, din raţiuni tactice, PNL şi PSD ar putea merge separat, este posibilă o nouă guvernare formată din cele două partide.
Eduard Hellvig a spus, într-o conferinţă de presă, că USL va merge împreună şi la alegerile prezindenţiale din 2014, iar până în 2016 va exista ca uniune, conform Mediafax.
"Asta este o preocupare permanentă a presei, înainte de a ne constitui, ruperea USL-ului. Mi-aduc aminte că în 2011 toată lumea spunea că USL nu va exista pentru că nu au cum să stea la masă două partide care au ideologii complet diferite. Am reuşit să facem USL-ul, am spus că vom merge împreună atât la locale, cât şi la generale, cât şi la prezidenţiale şi le vom câştiga pe toate. Am mers la locale împreună, am reuşit să dăm jos un guvern, am mers şi la parlamentare şi vă garantez că până în 2016 USL va exista. Vom merge împreună în 2014 la prezidenţiale, în 2016, dacă mă întrebaţi pe mine, probabil că partidele noastre vor merge, tot din raţiuni tactice la data aceea, separat, dar asta nu exclude o guvernare USL după 2016, PNL-PSD", a spus Hellvig.
Secretarul general al PNL şi-a exprimat încrederea că USL va câştiga alegerile prezidenţiale de anul viitor, iar până la alegerile din 2016 PNL şi PSD se vor consolida ca "partide foarte puternice, pe dreapta şi pe stânga". 
"Eu am convingerea că, dacă vom câştiga prezidenţialele în 2014, şi nu avem cum să nu le câştigăm, practic 2016 ne va duce la alegerile parlamentare ca partide foarte puternice, pe dreapta şi pe stânga, ca singurele partide care vor mai exista în stânga şi în dreapta, şi în 2016 după ce vom avea alegeri parlamentare vom putea constitui un Guvern USL cu ponderile parlamentare pe care le vom avea la acel moment. Vă spun categoric, USL nu se va rupe", a spus Hellvig. 
Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, participă, duminică, la Alba Iulia, la conferinţa judeţeană a PNL Alba în care va fi aleasă noua structură de conducere a filialei. La întâlnire participă peste 500 de delegaţi ai partidului din localităţile judeţului. La ora transmiterii acestei ştiri, este în desfăşurare procesul de vot, iar pentru funcţia de preşedinte al PNL Alba s-a înscris un singur candidat, senatorul Teodor Atanasiu, cel care conduce filiala din anul 1993. 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close