Antena 3 CNN Politică Henri Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti: România are nevoie de un program economic solid

Henri Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti: România are nevoie de un program economic solid

Henri Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti: România are nevoie de un program economic solid
18 Dec 2008   •   23:43

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, consideră că România are nevoie urgentă de un guvern care să aibă un program economic solid şi să fie susţinut de parlament.
"Este adevărat, e urgent din cauza crizei economice care este aproape şi care afectează într-un fel sau altul România. Avem nevoie de un guvern în România, avem nevoie de un guvern sprijinit de o majoritate solidă", a declarat Henri Paul.
Diplomatul a atenţionat că venirea lui Barack Obama la Casa Albă va aduce schimbări importante în politica externă americană. Acest lucru se va resimţi atât în România, cât şi în Franţa.
"Este clar că anul viitor va fi un an al reînnoirii relaţiilor transatlantice şi, în acest cadru, există un parteneriat strategic între Franţa şi România. Cred că acest parteneriat, care se referă şi la apărare, poate avea un rol", susţine ambasadorul Franţei la Bucureşti.
Franţa deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Din această poziţie, Nicolas Sarkozy a trebuit să facă faţă izbucnirii conflictului ruso-georgian şi problemelor aduse de criza economică mondială.
"Cred că cel mai mare succes al preşedinţiei este că a evitat un război la frontierele Europei. Un regret... El (n.r. Nicolas Sarkozy) ar fi vrut ca Tratatul de la Lisabona să poată intra în vigoare înainte de încheierea preşedinţiei franceze", a mai declarat Henri Paul.
Nicholas Sarkozy va preda Cehiei preşedinţia Uniunii Europene pentru următoarele şase luni.
Preşedinţia cehă promite să pregtească Uniunea Europeană pentru o nouă extindere.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Nicholas Sarkozy România
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close