Antena 3 CNN Politică Viorel Hrebenciuc, urmărit penal într-un nou dosar

Viorel Hrebenciuc, urmărit penal într-un nou dosar

Viorel Hrebenciuc, urmărit penal într-un nou dosar
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Apr 2016   •   10:17

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost audiat joi, la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1. Hrebenciuc a fost martorul cheie în dosarul campaniei lui Mircea Geoană, dosar în care Ioan Niculae a fost condamnat la doi ani şi şase luni de puşcărie.

Ioan Niculae îl acuza pe fostul vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, ca ar fi mintit în acestă anchetă şi mai ales în faţa judecătorilor.

Reporterul Antena 3 Roxana Ciucă are toate detaliile:

În martie 2015, Viorel Hrebenciuc declara la Curtea de Apel București, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul "Mită la PSD", că de finanțarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoană și apropiații acestuia, Ionuț Costea și Ion Bazac.

"În acest context, Geoană m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga să contribuie la finanțarea campaniei. Nu a vrut să discute cu Costea. S-a întâlnit cu Niculae, l-a rugat în numele lui Geoană și să plătească niște sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat că între Interagro și INSOMAR s-a încheiat un contract privind situația construcțiilor în România. Plata s-a făcut pentru sondajele de opinie ale lui Geoană", declara atunci Hrebenciuc.

Tot atunci, Hrebenciuc spunea că Mircea Geoană l-a trimis la Ioan Niculae pentru a discuta despre finanțarea campaniei electorale.

"Nu pot preciza dacă Geoană m-a trimis la Niculae pentru o finanțare legală sau nelegală. În principiu era legală. Niculae a vrut să facă plata prin bancă. Eu discutam cu alți finanțatori doar când eram trimis", a susținut Viorel Hrebenciuc.

 

×

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Cu cât s-a vândut o vuvuzea azi, în Piaţa Victoriei
x close