Antena 3 CNN Politică Deputat PRO România: Dezastrul din învăţământ orchestrat de Ludovic Orban şi Monica Anisie va pune lacăt şcolilor

Deputat PRO România: Dezastrul din învăţământ orchestrat de Ludovic Orban şi Monica Anisie va pune lacăt şcolilor

Deputatul PRO România Mihaela Huncă avertizează că la problemele aduse de pandemie în şcoli se adaugă şi efectul măsurii luate de Guvern la începutul anului, când au fost concediaţi angajaţii în posturile auxiliare.

Deputat PRO România: Dezastrul din învăţământ orchestrat de Ludovic Orban şi Monica Anisie va pune lacăt şcolilor
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    12 Oct 2020   •   09:10

Huncă acuză că Guvernul a realizat abia după 9 luni că a lăsat școlile și grădinițele fără contabili, fochiști, bucătari sau șoferi.

“1200 de angajați pe posturi didactice auxiliare și nedidactice au fost dați afară în ianuarie. Degeaba am atras atunci atenția guvernanților că acest lucru va duce la blocarea activității în învățământ. Premierul Orban și ministrul Educației Monica Anisie nu au ascultat de nimeni. Acum când s-au lovit de realitatea cruntă, guvernanții încearcă reangajarea personalului nedidactic. Va fi însă, din păcate prea târziu, dacă ministerul educației va fi în continuare condus de oameni rupți de realitate. În condițiile în care școlile se închid pe capete, sute de localități nu sunt conectate încă la internet, zeci de mii de elevi nu au laptopuri sau tablete, iar mii de profesori nu fac față sistemului de predare online, pentru că din martie și până acum nimeni nu i-a dotat cu aparatura necesară și nici nu i-a instruit. Toate aceste lucruri nu contează pentru Orban și Iohannis care nu renunță la planul lor de a organiza alegeri, doar, doar vor reuși să obțină majoritatea visată. Fără să spun vorbe mari, în aceste condiții realitatea va face ca guvernul să pună lacăt pe unitățile de învățământ. Privarea de educație contribuie la sărăcirea populației, la îmbolnăvirea ei și, în consecință, la reducerea Produsului Intern Brut. În aceste condiții PRO România cere premierului demiterea de urgență a ministrului educației, care este depășit de problemele sistemului de învățământ, și mandatarea unui specialist care să rezolve problemele din educatie", concluzionează deputatul PRO România.

 

×
Subiecte în articol: Mihaela Huncă şcoli inchidere
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close