Hunor: UDMR nu va face opoziţie unită cu PDL. Pentru Ponta dau "un cec în alb"

de A.M.P    |    18 Dec 2012   •   12:50
Hunor: UDMR nu va face opoziţie unită cu PDL. Pentru Ponta dau "un cec în alb" Foto: Agerpres

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că Uniunea nu va face "opoziţie unită" cu PDL şi nu va vota noul Cabinet, pentru că nu face parte din coaliţia de guvernare, însă a adăugat că el îi dă lui Victor Ponta "un cec în alb".
   
"Dacă nu suntem în coaliţie, nu suntem la Guvern, este absolut firesc să nu votăm acest Cabinet. Asta nu înseamnă că suntem împotriva tuturor proiectelor care vor apărea în viitor. Eu pentru premier dau un cec în alb, cu toată încrederea, dar e vorba despre o coaliţie, o situaţie mai complicată şi, în plus, nu au nevoie de voturile noastre, matematic, aritmetic şi politic nu au dorit să facem parte din coaliţie", a afirmat liderul UDMR, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.
   
El a precizat că nu a discutat cu PDL despre semnarea unui protocol de colaborare în opoziţie şi nici nu se pune problema semnării unui astfel de document.
   
"Sunt lucruri care trebuie discutate, dar din perspectiva noastră nu e nevoie de un astfel de protocol, astfel de înţelegere, fiecare îşi va face treaba aşa cum ştie mai bine. Sunt foarte multe lucruri comune pentru noi, pentru ei, dar nu înseamnă că facem o opoziţie unită, nici nu am discutat acest lucru şi nici nu am intenţia să deschid o astfel de discuţie", a spus Kelemen Hunor.

Parteneri
x close