Antena 3 CNN Politică Ialomiţianu, Igaş şi Blejnar, convocaţi la Guvern de Boc, pentru discuţii referitoare la vămi

Ialomiţianu, Igaş şi Blejnar, convocaţi la Guvern de Boc, pentru discuţii referitoare la vămi

Ialomiţianu, Igaş şi Blejnar, convocaţi la Guvern de Boc, pentru discuţii referitoare la vămi
Sursa foto: Foto: umbluliber.com
10 Feb 2011   •   16:45

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, se află la Guvern. La Palatul Victoria se află şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, precum şi ministrul de interne, Traian Igaş. Conform unor surse citate de Mediafax, Ialomiţianu, Igaş şi Blejnar au fost convocaţi la Guvern de premierul Emil Boc pentru o nouă discuţie privind situaţia de la vămi.
Radu Traian Mărginean, şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), a fost demis, miercuri seară, din funcţie de premierul Emil Boc. Decizia a fost luată după discuţii ale premierului Emil Boc cu preşedintele ANAF.

Potrivit Ioanei Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, în urma discuţiei premierului Emil Boc cu şeful ANAF şi având în vedere că Radu Traian Mărginean a fost pus sub învinuire de către DNA în cazul vămii Halmeu, şeful ANV a fost demis din funcţie.

Conform aceleiaşi surse, funcţia va fi preluată temporar de către Viorel Comăniţă, directorul Direcţiei de Supraveghere Accize şi Acţiuni Vamale din cadrul ANAF, până la numirea unui nou şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Radu Traian Mărginean a fost audiat, miercuri, la sediul DNA Oradea, în dosarul traficului de influenţă din Vama Halmeu. El a fost pus sub învinuire de procurori, fiind acuzat de luare de mită.


×
Subiecte în articol: blejnar Emil Boc
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close