Antena 3 Politică ICCJ a decis soarta inculpaţilor din dosarul "Microsoft". Ce se va întâmpla cu Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Niro

ICCJ a decis soarta inculpaţilor din dosarul "Microsoft". Ce se va întâmpla cu Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Niro

24 Mar 2015   •   19:40
ICCJ a decis soarta inculpaţilor din dosarul "Microsoft". Ce se va întâmpla cu Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Niro

Curtea supremă a decis să menţină măsurile preventive pentru inculpaţii din dosarul "Microsoft". Astfel Gheorghe Ştefan rămâne în arest preventiv, iar Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la aceeaşi instanţă.

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, precum şi primarul suspendat Gheorghe Ştefan şi fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimişi în judecată, luni, în dosarul "Microsoft". Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au trimis în faţa instanţei dosarul celor patru, ICCJ urmând să stabilească care va fi data la care va începe judecarea cauzei. Anchetatorii au disjuns, astfel, urmărirea penală faţă de cei patru, stabilind că probele pe care le au sunt suficiente pentru trimiterea lor în faţa instanţei.

În dosarul "Microsoft", oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani.Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Cocoş, Sandu, Nicolae şi Ştefan au fost arestaţi preventiv în acest dosar în 29 octombrie 2014. Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae au stat în arest preventivpână în 25 ianuarie, când au fost plasaţi în arest la domiciliu, în urma deciziei instanţei supreme, după ce ar fi făcut denunţuri în dosar. Elena Udrea a fost şi ea în arest preventiv în acest dosar, în perioada 11 - 17 februarie, ulterior fiind plasată în arest la domiciliu. În 25 februarie, Elena Udrea a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute". 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close