Antena 3 CNN Politică Ilie Sârbu, ameninţat de PNL cu o moţiune simplă pentru demiterile de la APIA

Ilie Sârbu, ameninţat de PNL cu o moţiune simplă pentru demiterile de la APIA

Ilie Sârbu, ameninţat de PNL cu o moţiune simplă pentru demiterile de la APIA
Sursa foto: Ilie Sârbu
24 Mar 2009   •   15:56

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu este vizat de o moţiune simplă a PNL. Deputaţii liberali l-au avertizat marţi pe ministrul social-democrat să renunţe la demiterile masive ale directorilor de la APIA, în caz contrar PNL urmând să depună o moţiune simplă la Camera Deputaţilor. Liberalii mai solicită Biroului Permanent al Camerei să aprobe înfiinţarea unei comisii de anchetă care să cerceteze în ce condiţii s-au operat disponibilizările de la această agenţie.
Ministrul Agriculturii este acuzat de liberali de incompetenţă în implementarea măsurilor din politica agricolă comună a Uniunii Europene şi de abuzuri în funcţie. "Am monitorizat activitatea ministrului Ilie Sârbu, activitate care poate fi rezumată la cuvintele incompetenţă, inconştienţă, denigrare, dezinformare şi abuzuri", a declarat deputatul PNL Mihai Banu.
Colegul său de partid, Pavel Horj, a calificat drept abuzivă şi ilegală politica de demiteri în bloc operată de către Sârbu la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. El a susţinut că directorii concediaţi nu au fost audiaţi în prealabil, conform legii, iar demiterea lor nu intra în atribuţiile ministrului de resort.
"Prin demersurile necontrolate, negândite, arbitrare, abuzive şi nelegale ale domnului ministru Ilie Sârbu se creează pericolul iminent al blocării efectuării plăţilor directe pe suprafaţă de către Comisia Europeană în 2009 pentru 2008", a afirmat Horj.
Deputaţii liberali au înaintat deja o cerere către Biroul Permanent prin care se solicită crearea unei comisii de anchetă care să cerceteze eventualele abuzuri ale ministrului. Cererea beneficiază şi de sprijinul UDMR.
În cazul în care solicitarea lor nu ar primi un răspuns favorabil, PNL va depune o moţiune simplă pe această temă. "Vrem să avertizăm coaliţia că, dacă Ilie Sârbu rămâne ministru, va duce agricultura spre dezastru", a conchis Mihai Banu
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close