x close

Ilie Sârbu susţine că alianţa PSD- PDL este munca de doi ani a sa şi a preşedintelui României

08 Ian 2009   •   02:34
Ilie Sârbu susţine că alianţa PSD- PDL  este munca de doi ani a sa şi a preşedintelui României

După formarea alianţei de guvernare, au existat numeroase voci care au susţinut că în ziua alegerilor se aştepta anunţarea unei guvernări între PSD şi PNL. Actualul ministru al Agriculturii şi, pentru o scurtă perioadă, fost preşedinte al Senatului, Ilie Sârbu, susţine că, de fapt, de doi ani se pregătea o alianţă între Partidul Social Democrat şi PDL. În plus, negocierile nu s-au purtat între preşedinţii celor două partide sau comisii ale acestora. Artizani ai acestei alianţe au fost Ilie Sârbu şi preşedintele României, Traian Băsescu.
Într-un interviu pentru Cotidianul, liderul PSD recunoştea: ?Mă înţeleg foarte bine cu noii colegi, mai ales cu premierul Emil Boc care este neaşteptat de deschis. Adevărul este că mulţi nu au crezut în această Alianţă, dar eu sunt unul dintre cei care au crezut şi au lucrat pentru crearea ei. Am tot spus că de doi ani se lucrează la ea şi eram mirat când, în emisiunile televizate la care participam şi spuneam despre aceste discuţii, ceilalţi politicieni negau. La un moment dat am renunţat să mai vorbesc despre acest lucru. În Alianţă au crezut şi alţii, iar preşedintele Băsescu a fost unul dintre susţinătorii ei.
Am colaborat bine cu dânsul când am fost preşedintele Senatului. Adevărul este că pe unii dintre partenerii noştri îi cunoşteam bine, deşi nu am afaceri cu nimeni, cu unii precum dl Berceanu am colaborat în Parlament, cu dl Blaga am mai discutat ca ardelenii, dar pe domnul Boc nu îl ştiam deloc, decât de la televizor. Acum sunt plăcut surprins de cum gândeşte şi acţionează. Dacă nici această Alianţă nu rezistă, oamenii chiar nu mai au de ce să creadă în politică. În contextul economic actual, este o şansă pentru noi să dovedim că se poate, iar dacă nu merge, poate unii oameni politici chiar nu-şi mai au rostul?.
Referitor la portofoliul pe care îl conduce, Ilie Sârbu aprecia că actuala criză ?afectează şi agricultura, dar agricultura în România nu poate să intre în mai mare criză de cât a fost şi rămâne. Ea nu poate depăşi un anumit nivel, dar acum beneficiind de fondurile de la UE putem să-i dăm o şansă. De aceea, cele două agenţii de plăţi reprezintă prioritatea şi săptămânal am o privire pe care trebuie să o arunc asupra rezultatelor lor, să văd evoluţia. Apoi bugetul este foarte important, dar nu depinde de mine, dar mă implic pentru a reuşi să iau cât mai mult. Apoi împăduririle sunt o altă prioritate şi pregătesc o OUG prin care să putem expropria terenurile degradate, deşertificate pentru a le împăduri.?
Antena3.ro

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati