Antena 3 CNN Politică Ilie Şerbănescu: Foarte bine că luptăm împotriva corupţiei, dar lupta pentru dezvoltare?

Ilie Şerbănescu: Foarte bine că luptăm împotriva corupţiei, dar lupta pentru dezvoltare?

Ilie Şerbănescu: Foarte bine că luptăm împotriva corupţiei, dar lupta pentru dezvoltare?
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Dec 2014   •   15:57
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei franceze L'Express, că îşi doreşte să rămână în funcţie două mandate, pentru avea timp să îşi îndeplinească proiectele, enumerând, ca priorităţi, combaterea corupţiei, reformarea sistemelor medical şi educaţional.
 
Declaraţia lui Iohannis a fost dezbătută în ediţia de miercuri a emisiunii "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3. 
 
Psihologul Cristina Fulop a explicat că societatea îşi doreşte stabilitate şi linişte de foarte mult timp şi Iohannis nu dă semne că ar avea alte planuri decât ce spune.
 
"Cred că sunt în asentimentul multor români, care îşi doresc stabilitate şi linişte în perioada următoare, suntem într-un jind profund. Discutăm despre integritate în sensul coerenţei între vorbă şi faptă şi până acum nu avem niciun motiv să ne gândim că lucrurile vor sta altfel."
 
Pe de altă parte, profesorul Ilie Şerbănescu a explicat că Iohannis trebuie să aibă şi "instrumentele" necesare, şi a explicat că nu crede în varianta în care Iohannis va colabora foarte bine cu guvernul. 
 
"Am apreciat că a început cu dreptul, cu deţinuţii politici, e o pornire cu dreptul. Problema este că, indiferent de ce are dânsul în proiect, pe masă sau doar în interiorul său, necomunicat, părerea mea este că dacă ai ceva, trebuie să ai şi instrumente. Să dea Dumnezeu să poată să facă cu guvernul altora. Eu nu cred. Depinde ce proiecte are."
 
Şerbănescu a adăugat că lupta împotriva corupţiei ar fi foarte bună, dacă România ar fi rezolvat nişte probleme mult mai stringente, cum ar fi că România este ţara cu cei mai mulţi cetăţeni săraci din Europa.
 
"Dacă are proiectele pentru o ţară deja aşezată, poată să funcţioneze aşa, dar după părerea mea, România nu este o ţară aşezată. Foarte bine că e lupta împotriva corupţiei, dar lupta pentru dezvoltare? Ţara asta are cei mai mulţi săraci din Europa. Ăsta ar trebui să fie obiectiv, după părerea mea. Părerea mea este că ultimii ani au transformat românul în chiriaş în propria ţară. Nu mai are păduri, îi fug terenurile de sub picioare, industriile au dispărut, banii din bănci la fel. Românul să zicem că nu merită, că nu este în stare, şi la un moment dat se trezeşte. E, trebuie să aibă şi unelte."

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close