Antena 3 CNN Politică Iliescu: A merge cu candidat PSD la Preşedinţie înseamnă să se rupă alianţa

Iliescu: A merge cu candidat PSD la Preşedinţie înseamnă să se rupă alianţa

Iliescu: A merge cu candidat PSD la Preşedinţie înseamnă să se rupă alianţa
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    03 Oct 2013   •   17:03

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirmă că ideea ca PSD să aibă propriul candidat la Preşedinţia României la alegerile de anul viitor „trebuie discutată în cadrul alianţei, pentru că a merge cu o asemenea formulă înseamnă să se rupă alianţa politică PSD - PNL”.

„Este exagerat că se vorbeşte de sciziuni. Viaţa e diversă, oamenii sunt diverşi, partidele, de asemenea. Este un lucru reuşit, o alianţă PSD - PNL. De-a lungul istoriei ăsteia scurte de 23 de ani, cea mai lungă perioadă au fost în contrapondere social-democraţii cu liberalii”, a declarat Iliescu la Ploieşti, acolo unde şi-a lansat cea mai recentă carte.

„Sigur că sunt viziuni diferite, sunt lucruri care sunt privite într-un fel de unii, într-un fel de alţii, pentru că nici într-o familie nu-i suficient actul în sine al căsătoriei ca să înlăture orice fel de deosebiri de vederi. Soţ şi soţie nu sunt de acord întotdeauna, darămite într-o comunitate mai mare”, a continuat fostul preşedinte, citat de Mediafax.

În ciuda celor întâmplate recent şi a tot mai numeroaselor neînţelegeri din cadrul alianţei, Iliescu este convins că USL va rezista.

„Nu numai că va rezista, dar va rezista şi după alegerile care urmează, pentru că este în logica desfăşurării vieţii noastre”, a spus Ion Iliescu.

În privinţa posibilităţii ca PSD să se prezinte cu un candidat propriu la funcţia de preşedinte, Iliescu a explicat că o astfel de idee trebuie discutată în cadrul USL.

„E o chestiune care trebuie discutată în cadrul alianţei, pentru că a merge cu o asemenea formulă înseamnă să se rupă alianţa politică PSD - PNL. Şi judecaţi ce este mai potrivit", a precizat Ion Iliescu.


×
Subiecte în articol: Ion Iliescu PSD candidatura Presedintie USL
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close