Antena 3 CNN Politică Iliescu: Am avut motive să îl fac prostănac pe Geoană, a torpilat şansele lui Năstase la preşedinţie

Iliescu: Am avut motive să îl fac prostănac pe Geoană, a torpilat şansele lui Năstase la preşedinţie

Iliescu: Am avut motive să îl fac prostănac pe Geoană, a torpilat şansele lui Năstase la preşedinţie
Sursa foto: Foto: INTACT Images
19 Dec 2010   •   15:28

Ion Iliescu l-a criticat dur pe Mircea Geoană.

"A torpilat şansele lui Adrian Năstase la preşedinţie şi pe ale lui, la ultimele alegeri", a declarat fostul şef de stat.

Într-o emisiune televizată, liderul onorific al social-democratilor declară că a avut motive să-l numească pe Geoană "prostănac". În acelaşi timp, fostul preşedinte spune despre Victor Ponta că e prea devreme pentru a candida la prima funcţie în stat.

Mircea Geoană a fost pus la zid de Ion Iliescu. Fostul şef de stat spune că, prin comportamentul său, Geoană a prejudiciat şansele PSD.

În viziunea lui Iliescu, nici actualul lider al principalului partid de opoziţie, Victor Ponta, nu este pregătit încă să candideze la preşedinţie.

Fostul şef al statului apreciază însă calităţile liderului PNL Crin Antonescu, pe care nu îl vede tocmai liberal. Totuşi, crede că Victor Ponta s-a grăbit când a afirmat că PSD l-ar putea sprijini pe Antonescu la alegerile prezidenţiale, în schimbul unui guvern PNL-PSD.

Iliescu a evitat să dea nume de posibili candidaţi la preşedinţie care să aibă şi succes, făcând doar un portret-robot al unui eventual viitor preşedinte: să fie opusul lui Traian Băsescu.

Cât priveşte o eventuală procedură de suspendare a preşedintelui, Iliescu spune că ea ar fi posibilă doar după reconfigurarea Parlamentului. În opinia lui Ion Iliescu, important în momentul de faţă ar fi demiterea guvernului şi organizarea de alegerile anticipate.

 


×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close