Antena 3 CNN Politică Iliescu: Băsescu este preşedintele ?demagogie? şi ?băşcălie?

Iliescu: Băsescu este preşedintele ?demagogie? şi ?băşcălie?

Iliescu: Băsescu este preşedintele ?demagogie? şi ?băşcălie?
Sursa foto: ion iliescu
28 Oct 2009   •   00:36

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, este convins că cei ce i-a urmat în funcţie este un demagog.
Pe o postare pe blogul său, Iliescu crede că este pură demagogie că Traian Băsescu reproşează Parlamentului că nu se grăbeşte cu audierea miniştrilor si cu discutarea propunerilor de Guvern si Program Guvernamental ale candidatului desemnat la funcţia de prim-ministru, ?cand el este cel care a produs, conştient, aceasta tergiversare ? mergând împotriva curentului majoritar din Parlament.?
Iliescu crede că dacă se dorea rezolvarea rapidă a crizei, preşedintele avea o soluţie simplă şi sigură: să accepte propunerea majorităţii parlamentare.
Preşedintele de onoare al PSD mai crede că o ?a doua aberaţie pronunţată de Traian Băsescu este aşa-zisa ?concesie? pe care ar fi făcut-o, de a nu desemna premierul din partea partidului cu cei mai mulţi parlamentari (adică PDL) ?o afirmaţie gratuită; pentru că nu este suficient ca un partid să aiba cel mai mare grup parlamentar. Pentru a sustine un guvern este nevoie de majoritate parlamentară! ? 30% sau 40% nu înseamnă majoritate?, subliniază Ion Iliescu.
?Domnul Băsescu nu este un analfabet. El înţelege foarte bine aceste lucruri, dar o face pe naivul?, crede acesta.
Amintind de încălcările anterioare ale practicii enunţată acum de Băsescu, liderul PSD crede că acesta ?practică nu doar demagogia ci şi băşcălia!?
În plus, Băsescu ar poza in ?omul anti-sistem?, uitând că, de fapt, este unul din demnitarii cei mai logevivi în funcţii de stat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close