Antena 3 CNN Politică Iliescu: Băsescu m-a sunat să îmi spună că totul e o făcătură

Iliescu: Băsescu m-a sunat să îmi spună că totul e o făcătură

Iliescu: Băsescu m-a sunat să îmi spună că totul e o făcătură
Sursa foto: ion iliescu
21 Ian 2009   •   20:09

Ion Iliescu a declarat miercuri seară la Antena 3 că preşedintele Băsescu l-a sunat pentru a clarifica situaţia generată de afirmaţiile lui Claudiu Săftoiu. "Am primit un telefon de la preşedintele Băsescu în care m-a asigurat că totul este o făcătură, că el nu a făcut niciodată aşa ceva." a spus acesta.
"Eu nu-l bănuiesc pe Traian Băsescu că nu ar fi tentat să facă aşa ceva, mai ales având în vedere apetitul său pentru putere, pentru control, dar nici nu îl cred lipsit de inteligenţă să apeleze la o astfel de manevră care ar fi descoperită ulterior." a declarat Ion Iliescu în emisiunea Ştirea Zilei.
În acest context, fostul preşedinte a declarat că iniţiativa lui Emil Constantinescu de a cere formarea unei comisii parlamentare care să analizeze situaţia este justificată, având în vedere intrarea în vigoare a legii 298/2008, potrivit căreia datele despre convorbirile telefonice, SMS-urile şi e-mailurile populaţiei vor fi stocate timp d eşase luni. ?Mi se pare utilă o analiză, pentru a ştii exact cum anume trebuie să stabilim nişte regului. Şeful statului este persoana care trebuie să fie cea mai informată. Există însă şi reguli ale democraţiei şi ale dreptului politic şi ale neinterferenţei statului în activitatea partidelor care trebuie respectate.? a spus Ion Iliescu.
Iresponsabile şi neadevărate. Aşa a caracterizat preşedintele Traian Băsescu afirmaţiile fostului director al SIE Claudiu Săftoiu privind interceptările ilegale ale telefoanelor. După ce ieri, Claudiu Săftoiu şi-a amintit că a aflat de acum 2 ani că şeful statului ştia ce vorbesc la telefon liderii PSD Mircea Geoană şi Ion Iliescu , afirmaţie destul de rapid cosmetizată tot de Claudiu Săftoiu, acum, el este în situaţia de a-şi căuta avocat.
Preşedintele consideră că Parchetul General ar trebui să se autosesizeze, iar dacă nu, o va face chiar el. Preşedintelui PSD Mircea Geoană i-a venit să glumească la auzul vorbelor lui Săftoiu, însă fostul şef al statului, Ion Iliescu, i-a transmis scurt actualului preşedinte "Să-i fie ruşine." Toate acestea în vremuri cînd, prin lege, orice comunicare va fi înregistrată în scopul luptei cu teroriştii invizibili.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu claudiu saftoiu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close