Antena 3 CNN Politică Iliescu: Băsescu s-a autoizolat în politică şi "nu ştie să piardă, dar o să înveţe"

Iliescu: Băsescu s-a autoizolat în politică şi "nu ştie să piardă, dar o să înveţe"

Iliescu: Băsescu s-a autoizolat în politică şi "nu ştie să piardă, dar o să înveţe"
07 Dec 2009   •   02:11

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, duminică, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că "este meritul domnului Băsescu", precizând că acesta , s-a autoizolat în politică şi "nu ştie să piardă, dar o să înveţe".
Iliescu a spus că l-a felicitat pe Mircea Geoană, iar apoi, răspunzând unei întrebări, că l-a felicitat "şi pe Antonescu".

Iliescu a apreciat că rezultatul alegerilor, anunţat de exit-poll-uri, este meritul lui Traian Băsescu, politician care s-a autoizolat.

Fostul preşedinte a spus că Traian Băsescu plăteşte pentru modul în care s-a comportat, pentru "lipsa de cultură politică", transmite Mediafax.

Acesta menţiona că Băsescu nu ştie să piardă, dar că probabil va mai învăţa, deşi îndemna să se aştepte rezultatele finale. In acelasi timp, preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, după anunţarea exit-poll-urilor care îl dau câştigător pe Mircea Geoană, că PDL va încerca "diverse manevre", aşa cum a făcut pe tot parcursul zilei, el apreciind că rezultatul final va confirma exit-poll-urile.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, şi-a declarat satisfacţia pentru rezultatele obţinute de candidatul Alianţei politice PSD+PC, el declarându-şi speranţa că, începând de luni, se va putea pune capăt divizării care a caracterizat în ultima vreme viaţa politică.


"Îl felicit sincer pe Mircea Geoană, care, după exit-poll-uri, a câştigat cursa prezidenţială. Binenţeles că vom aştepta rezultatele oficiale, dar exit-poll-urile arată că întradevăr domnia-sa a ieşit câştigător", a arătat liderl UDMR.

El a explicat că Uniunea l-a susţinut în această cursă pe Mircea Geoană pentru că el şi partidul său au susţinut "ideea de schimbare, ideea unei guvernări şi unui guvern în frunte cu domnul Klaus Iohannis".

Întrebat dacă există posibilitatea ca rezultatele finale ale alegerilor să contrazică rezultatele exit-poll-urilor, Marko a răspuns că există "experienţa unor exit-poll-uri destul de precise".

"Câteva zecimi sau sutimi diferenţă au existat, dar diferenţa e atât de mare între învingător şi celălalt candidat încât nu cred că numărătorile vor schimba concluziile exit-poll-urilor", a susţinut preşedintele UDMR.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close