Antena 3 CNN Politică Iliescu: Băsescu s-a substituit Executivului- guvernul nu are nimic de spus

Iliescu: Băsescu s-a substituit Executivului- guvernul nu are nimic de spus

Iliescu: Băsescu s-a substituit Executivului- guvernul nu are nimic de spus
Sursa foto: ion iliescu
31 Mai 2010   •   03:37

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat că actualul şef al statului s-a substituit Guvernului asumându-şi măsurile care urmează să fie luate de Executiv, subliniind că nu aceasta este procedura constituţională şi apreciind că Guvernul "nu suflă în front" în faţa preşedintelui.
"Domnia sa s-a interpus, s-a substituit Guvernului, chiar în toată această perioadă critică pentru ţară. Era mai înţelept să-şi îndeplinească funcţia de preşedinte, care înseamnă om de mediere, om de dialog, ceea ceea ce dânsul n-a făcut, nu face, nu-i place să facă sau nu ştie să facă", a spus Iliescu, la Realitatea FM, citat de Mediafax.

Preşedintele de onoare al PSD a menţionat că Guvernul trebuia "să iasă în faţă" în această perioadă.

"Ceea ce domnia sa şi-a asumat - să iasă şi să îşi asume toate măsurile care urmează a fi luate de Guvern - nu asta este procedura constituţională. Guvernul trebuia să îşi asume această răspundere, el să iasă în faţă, el să se consulte şi cu sindicate şi cu patronate, să treacă aceste măsuri prin Parlament, dar nu preşedintele să iasă în faţă ... adică dânsul şi-a asumat personal aceste lucruri", a continuat el.

Întrebat ce crede că ar trebui să facă Guvernul, Iliescu a răspus că acesta deja "s-a ambalat într-o direcţie" şi o să meargă până la capăt.

"Ceea ce trebuia să facă n-a făcut, dinainte, că eu cred că erau multe alte soluţii la cele pe care le-a indicat cu autoritate preşedintele ţării ... şi Guvernul nu suflă în front în faţa preşedintelui", a mai spus el.

Totodată, întrebat despre declaraţia Elenei Udrea potrivit căreia, în situaţia în care se va dovedi că Guvernul a luat decizii greşite şi nu este în stare să pună în practică măsurile anticriză, trebuie să-şi dea demisia, Iliescu a spus: "Nu ştiu, e treaba lor, dar văd că are o sclipire de realism doamna Udrea".

Întrebată, duminică, ce crede că ar trebui să facă Guvernul dacă măsurile de austeritate pe care vrea să le adopte nu îşi vor dovedi eficienţa, Udrea a răspuns: "Există o dezbatere acum despre tipul de măsuri care ar trebui să se ia. Cu toate datele pe care le avem, cu toate analizele pe care le-am făcut, noi mergem pe setul de măsuri pe care îl vom adopta astăzi şi ne şi asumăm răspunderea în Parlament pentru el. Dacă Guvernul are convingerea că acestea sunt măsurile care trebuie luate în acest moment şi care vor putea să scoată ţara din criză şi să dea o şansă de creştere economică, atunci, în situaţia în care se dovedeşte că Guvernul a greşit şi nu este în stare să pună în practică aceste măsuri, trebuie să îşi dea demisia".
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close