Antena 3 CNN Politică Iliescu: Băsescu şi Macovei au torpilat adoptarea codului penal în 2004 (VIDEO)

Iliescu: Băsescu şi Macovei au torpilat adoptarea codului penal în 2004 (VIDEO)

Iliescu: Băsescu şi Macovei au torpilat adoptarea codului penal în 2004 (VIDEO)
Sursa foto: Ion Iliescu
12 Mai 2009   •   12:29

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu i-a acuzat pe fostul ministru al Justiţiei , Monica Macovei şi pe preşedintele Traian Băsescu de ipocrizie în domeniul Justiţiei. Iliescu a reamintit că cei doi au blocat aplicarea codului penal în 2004, care era gata promulgat.
?Principalul cod penal era promulgat în iunie 2004. Noua Guvernare a Alianţei DA şi doamana macovei au stopat aplicarea lui. Totul pentru a torpila. Corect, putea să aibă nişze imprfecţiuni, care puteau fii însă corectate prin amendamente. Acum iată că au intrat în panică că nu sunt codurile. Acum ei o fac pe campionii. Adică ipocrizie curată din partea ambilor? a apreciat Iliescu.
Liderul de onoare social-democrat a cerut lui Băsescu şi Macovei să-şi asume rspunderea pentru că au stopat aplicarea unui cod gata promulgat.
"Prima măsură a doamnei Macovei a fost de a bloca acţiunea de elaborare a codului de procedură penală care trebuia finalizat în iunie 2005. Doamna Macovei a început o acţiune de submiare a acestei acţiuni. A promovat un pachet de legi privind justiţia şi proprietatea prin care a schimbat foarte multe lucruri convenite cu UE la capitolul JAI. Se stabilise schimbarea unor atribuţiuni de la CSM la ministerul Justiţiei. Astfel s-a băgat în lucru alt Cod Penal", a spus Ion Iliescu care a amintit că Emil Boc a fost vicepreşedintele comisiei care a lucrat la elaborarea acelui cod.

"Care a fost raţiunea stopării acelui cod? De ce anume? Voia să fie un cod care să le poarte numele: Macovei-Băsescu? Domnul Băsescu vrea să împingă Guvernul să îşi asume răspunderea pentru patru coduri? De ce? Cu ce motivaţie? Cu ce autoritate morală forţezi Guvernul să îşi asume răspunderea?", a întrebat Iliescu care a catalogat acest lucru drept "lipsă de seriozitate".
"După Constituţie, actele normative cele mai serioase sunt Codurile", a conchis Iliescu care a dat dreptate societăţii civile când a acuzat că nu au existat destule consultări pe această temă.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu Monica Macovei
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close