Antena 3 CNN Politică Iliescu: Când eram la Cotroceni nu aveam telefon cu un buton pentru Mefisto, care iese din eter

Iliescu: Când eram la Cotroceni nu aveam telefon cu un buton pentru Mefisto, care iese din eter

Iliescu: Când eram la Cotroceni nu aveam telefon cu un buton pentru Mefisto, care iese din eter
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Iul 2012   •   21:08

Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, a declarat, sâmbătă, că el nu a avut la biroul prezidenţial de la Palatul Cotroceni un "telefon cu nu ştiu câte butoane, în care al treilea să fie Mefisto care iese din eter", iar afirmaţia lui Traian Băsescu pe această temă i se pare " o glumă nesărată".
   
"Mi se pare o glumă nesărată. N-am avut un asemenea telefon cu nu ştiu câte butoane, cum spunea el, în care al treilea să fie Mefisto care iese din eter. Trebuie să funcţioneze instituţiile statului într-un cadru firesc şi deschis, nu prin butoane secrete. Ideea în sine a unor butoane secrete este năstruşnică. Este stilul domnului Băsescu, nu are nimic de-a face cu o abordare serioasă de către un om de stat a problemelor ţării", a spus Iliescu, citat de Mediafax.
   
De asemenea, el a arătat că nu crede în cele şase soluţii de recredibilizare externă a României pe care Băsescu vroia să le recomande preşedintelui interimar Crin Antonescu, premierului Victor Ponta şi preşedinţilor celor două Camere.
   
"Hai să fim serioşi. A fost opt ani de zile la putere, deci soluţiile pe care le avea putea să le promoveze. Acum s-a găsit să le descopere", a comentat Iliescu.
   
Potrivit acestuia, Băsescu nu are "autoritatea morală să vorbească de credibilitate internaţională".
   
"Eu cred că nu domnul Băsescu are autoritatea morală să vorbească de credibilitate internaţională. L-am văzut foarte bine cum se prezenta la întrunirile internaţionale, cât era el de acceptat şi ascultat", a spus Iliescu.


   

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close