Antena 3 CNN Politică Iliescu: candidatura lui Boc, o făcătură, Băsescu nu este omul care să renunţe

Iliescu: candidatura lui Boc, o făcătură, Băsescu nu este omul care să renunţe

Iliescu: candidatura lui Boc, o făcătură, Băsescu nu este omul care să renunţe
Sursa foto: Ion Iliescu
18 Mai 2009   •   11:56

Traian Băsescu nu va renunţa la candidatura sa la alegrile prezidenţiale din acest an, afirmat luni preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. În opinia sa, informaţiile vehiculate cu privire la o eventuală candidatură de rezervă a lui Emil Boc pentru funcţia supremă în stat este o făcătură. Şi liderul PSd, Mircea Geoană crede că afirmaţiile lui Băsescu legate de condiţionarea candidaturii sale de evoluţia economică nu reprezintă decât nişte giumbuşlucuri.
"Nu cred (în această informaţie ? n.r.). Bineînţeles că este o făcătură, adică domnul Băsescu nu renunţă la această bătălie. Nici vorbă", a afirmat Iliescu.
Social-democratul a declarat că astfel de informaţii constituie "figuri de stil", întrucât Traian Băsescu nu este omul care să renunţe la a candida la alegerile prezidenţiale.
"Acestea sunt jocuri de picioare înainte de campanie. Nici vorbă. (Băsescu ? n.r.) nu este omul care să renunţe. Nu cred că este omul care să renunţe. Eu nu cred în retragerea lui Băsescu, este o figură de stil, o mişcare de picioare", a afirmat preşedintele de onoare al PSD.
Iliescu a minamalizat conţinutul unui raport intern al Ambasadei Austriei, care preciza că, la întâlnirea cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti, Băsescu ar fi spus că va lua o decizie privind candidatura sa la prezidenţiale abia în septembrie, în funcţie de efectele crizei economice, iar Emil Boc ar fi pregătit drept candidat de rezervă al PDL.

"Simple giumbuşculuri pentru a se băga în seamă" a clasificat la rândul său, liderul PSD, Mircea Geoană, afirmaţiile lui Traian Băsescu referitoare la o eventuală retragere a candidaturii sale pentru un nou mandat prezidenţial în cazul agravării actualei situaţii socio-economice a României.

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close