Antena 3 CNN Politică Iliescu: Coaliţia poate fi benefică, dacă Băsescu nu va fi un factor perturbator

Iliescu: Coaliţia poate fi benefică, dacă Băsescu nu va fi un factor perturbator

Iliescu: Coaliţia poate fi benefică, dacă Băsescu nu va fi un factor perturbator
15 Dec 2008   •   05:33

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi-a mai nuanţat declaraţiile referitoare la acordul dintre PSD+PC şi PDL. După ce făcea aluzie la preşedintele României ca fiind lupul de care ar trebui să se ferească partidul său, dar îşi critica şi colegii pentru orientarea spre democrat-liberali, Ion Iliescu şi-a modificat puţin părerea. Astfel, la întâlnirea dintre acesta şi parlamentarii din Alianţa PSD+PC, fostul preşedinte al României declara că o coaliţie de tipul PSD+PDL poate fi benefică în momente dificile, dacă şeful statului nu va fi un "factor perturbator", scrie Evenimentul Zilei.
"Depinde dacă Traian Băsescu va şti să îşi respecte locul şi rolul în structura dată de Constituţie", arăta Ion Iliescu, făcând aluzie la atitudine activă şi implicată a urmaşului său la Cotroceni.
"Este un moment dificil de realizare a acestei coaliţii, dar în politică compromisul este necesar, dar nu a te compromite. Tocmai de aceea este nevoie de o formulare explicită a acestui cadru de guvernare. Este un examen pe care sper că PSD va şti să îl treacă cum trebuie. Dacă sunt bine stabilite principiile, această coaliţie poate avea succes mai ales în această perioadă de criză economică", a precizat Ion Iliescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu coalitie de guvernare
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close