Antena 3 CNN Politică Iliescu crede că Băsescu arată lipsă de seriozitate

Iliescu crede că Băsescu arată lipsă de seriozitate

Iliescu crede că Băsescu arată lipsă de seriozitate
Sursa foto: ion iliescu
13 Mai 2009   •   00:43

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat marţi că scrisoarea preşedintelui Băsescu pe tema Codurilor adresată lui Mircea Geoană denotă lipsă de seriozitate, el adăugând că "agitarea spiritelor" pe acest subiect este inutilă.

"Lipsă de seriozitate şi se agită apele într-o perioadă în care lumea şi aşa este agitată cu alegerile europarlamentare, va fi un an agitat cu alegerile prezidenţiale. Văd că se agită spriritele. Inutil. Nenecesar. Nu de aşa ceva este nevoie", a caracterizat fostul şef de stat demersul preşedintelui.

El a mai spus că încercarea lui Traian Băsescu de a impune asumarea răspunderii Guvernului pe Coduri e o dovadă de neseriozitate. "Domnul Băsescu vrea să împingă Guvernul să-şi asume răspunderea pentru patru Coduri? Păi asta e lipsă de seriozitate, nicăieri în lume nu se întâmplă aşa ceva. După Constituţie, actele legislative cele mai serioase sunt Codurile. De ce? Cu ce motivaţie şi cu ce autoritate morală forţezi Guvernul să-şi asume răspunderea, fără să se mai discute nimic?", a susţinut fostul preşedinte. Iliescu a mai apreciat că ameninţarea cu sancţiuni ale UE din cauza neadoptării Codurilor este o sperietoare. "Sperietoarea aceasta cu Comisia Europeană, că trebuie să dăm peste cap totul numai ca să plăcem străinătăţii este şi lipsă de demnitate, este lipsă de raţionalitate şi de gândire politică responsabilă", a conchis Illiescu.

Pe de altă parte, preşedintele de onoare al PSD a pus recetele dispute dintre PSD şi PD-L, inclusiv pe tema Codurilor, pe seama competiţiei electorale. "Sigur că ne aflăm într-o situaţie particulară, când două partide aflate în coaliţie guvernamentală sunt şi în competiţie electorală pentru Parlamentul European. Vrem să alimentăm neapărat stările acestea conflictuale în această campanie? Foarte bine, se poate. Orice se poate. Şi alţii au asemenea experienţe, am văzut şi la franţuji, am văzut şi la italieni, am văzut şi la nemţi, sunt ba la Coaliţie la guvernare, ba în competiţie", a mai arătat el, citat de Newsin.

Preşedintele Traian Băsescu îi aminteşte, marţi, lui Mircea Geoană, în scrisoarea trimisă liderului PSD, că la întâlnirea din 17 februarie de la Cotroceni a fost de acord cu rezolvarea celor două probleme din justiţie -lupta anticorupţie la nivel înalt şi adoptarea Codurilor -până la 15 mai.

Şeful statului aminteşte că ultimul raport intermediar pe justiţie, din luna februarie 2009, a scos în evidenţă "o serie de probleme punctuale care trebuie rezolvate cât mai rapid, pentru a spera într-un raport pozitiv în luna iulie a acestui an privind progresele în domeniul reformei justiţiei şi a nu suporta şi alte consecinţe colaterale". "Printre aceste probleme, lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi adoptarea unor noi Coduri reprezintă elemente importante în calea reformării şi consolidării justiţiei în România".

Antena3.ro



×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close