Antena 3 CNN Politică Iliescu: Dacă Băsescu i-a sugerat lui Nica demisia, arată că el e în spatele torpilării coaliţiei

Iliescu: Dacă Băsescu i-a sugerat lui Nica demisia, arată că el e în spatele torpilării coaliţiei

Iliescu: Dacă Băsescu i-a sugerat lui Nica demisia, arată că el e în spatele torpilării coaliţiei
Sursa foto: ion iliescu
01 Oct 2009   •   00:38

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri seara, că sugestia lui Traian Băsescu ca Dan Nica să demisioneze arată că preşedintele este în spatele propunerii de revocare formulate de premier şi că este responsabil pentru torpilarea coaliţiei.

Întrebat la finalul conferinţei extraordinare a PSD Bucureşti, cum apreciază sugestia lui Băsescu către Nica, de a lua în considerare posibilitatea de a demisiona, Iliescu a afirmat că, prin aceasta, preşedintele îşi asumă întreaga răspundere pentru "torpilarea coaliţiei".

"Prin aceasta îşi asumă de fapt torpilarea coaliţiei şi criza guvernamentală care va urma. Deci se confirmă tot ceea ce s-a spus, că de fapt în spatele acţiunilor este Băsescu, ceea ce e în capul lui nu ştiu... că e un cap..., nu ştiu, e un cap greu de descifrat", a adăugat Iliescu, citat de Mediafax.

El a mai declarat presei, întrebat dacă se mai poate negocia ceva între PSD şi PDL în aceste noi condiţii, că nu mai este nimic de negociat.

"Păi mai este chestie de negociere? S-a procedat de o manieră execrabilă, de neacceptat. A fost un act samavolnic ceea ce s-a făcut. Într-o coaliţie Nica nu este fiştecine, este echivalentul lui Boc, sunt două partide care formează Guvernul şi există un prim-ministru şi un vice-prim-ministru. Trebuie să se respecte reciproc, să se sfătuiască tot timpul. Ce a făcut domnul Boc este fără precedent", a comentat Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a caracterizat sugestia lui Băsescu către Nica drept "o obrăznicie".

Întrebat ce rămâne PSD de făcut în aceste condiţii, Iliescu a fost categoric: "PSD a şi decis, a spus foarte clar că dacă Băsescu cauţionează această treabă şi duce la capăt acţiunea iniţiată de Boc, probabil la sugestia lui, atunci s-a rupt coaliţia şi întreaga răspundere revine domnului Băsescu".

Întrebat dacă poate accepta Nica să demisioneze, Iliescu a răspuns:

"Cum să accepte? Acţiunea este a lor şi trebuie să îşi asume această răspundere. Au rupt coaliţia şi au provocat o criză de Guvern", a spus Iliescu.

Ministrul de Interne Dan Nica s-a aflat, miercuri seară, la Cotroceni, pentru o discuţie cu Traian Băsescu, la solicitarea şefului statului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close