Antena 3 CNN Politică Iliescu, despre moartea lui Ion Diaconescu: Deşi am fost adversari politici, ne-am respectat mereu

Iliescu, despre moartea lui Ion Diaconescu: Deşi am fost adversari politici, ne-am respectat mereu

Iliescu, despre moartea lui Ion Diaconescu: Deşi am fost adversari politici, ne-am respectat mereu
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Oct 2011   •   22:56

Preşedintele de onoare PSD, Ion Iliescu, a vorbit, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" despre relaţia pe care a avut-o cu fostul lider PNŢCD Ion Diaconescu. Social-democratul a declarat căa avut o conversaţie cu fostul lider PNŢCD în urmă cu câteva zile, timp în care a urmărit evoluţia politicianului cu interes, regretând enorm moartea acestuia.

"Am aflat cu tristeţe această veste. Am avut o convorbire telefonică cu domnul Diaconescu cu câteva zile de internarea domniei sale în spital. Am urmărit cu preocuparea evoluţia lui"

Mai mult decât atât, Iliescu a făcut o paralelă între dialogul care exista între Opoziţie şi Putere pe vremea lui Ion Diaconescu, care era unul mult mai viu, mai activ, decât cel dintre actuala Coaliţie şi Uniunea Social Liberală. Social democratul a explicat că deşi era adversarul politic al lui Diaconescu, exista un respect reciproc permanent între cei doi.

Ion Diaconescu, fostul preşedinte al PNŢCD, a încetat din viaţă marţi seară. El a fost internat în repetate rânduri din cauza unor probleme cardiace.

Născut în data de 25 august 1917, Ion Diaconescu a fost un politician român care a luptat, în cursul carierei sale, împotriva regimului comunist. El a fost deţinut politic timp de 17 ani între anii 1947 şi 1964.

 


×
Subiecte în articol: Ion Iliescu PNTCD
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close