Antena 3 CNN Politică Iliescu, despre scenariul german de sacrificare a lui Năstase de către PSD: ?Orice este posibil?

Iliescu, despre scenariul german de sacrificare a lui Năstase de către PSD: ?Orice este posibil?

Iliescu, despre scenariul german de sacrificare a lui Năstase de către PSD: ?Orice este posibil?
Sursa foto: Ion Iliescu
26 Ian 2009   •   12:38

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, luni, că solicitarea adresată Parlamentului de către procurorul general, privind începerea urmăririi penale a lui Adrian Năstase este are ca ţintă discreditarea acestuia de vreme ce ar fi cel mai puternic contrcandidat pentru traian Băsescu la alagerile prezidenţiale. Întrebat despre informaţiile apărute în presa germană, referitoare la o posibilă "sacrificare" a lui Năstase de către PSD, în schimbul ridicării de către Comisia Europeană a monitorizării pe Justiţie, Iliescu a răspuns : "Orice este posibil. Da, este posibil".
"Văd că se tot revine, şi numai în momente de acestea, când situaţia politică este aşa cum este. Acest atac direct la adresa lui Năstase, când ani de zile s-a văzut că nu există substanţă în toată această chestiune, este clar că are o anumită ţintă: discreditarea lui Năstase, care este cel mai puternic contracandidat al lui Băsescu. Asta este realitatea ", a spus preşedintele de onoare al PSD.
La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că ipoteza lansată în presa germană este o speculaţie şi că actuala coaliţie de guvernare este controlată de Traian Băsescu.
"Cred că este vorba de o speculaţie. Sigur există intenţia de a se folosi Comisia Europeană pe post de sperietoare pentru a se justifica presiunile politice interne. Acum şi în Frankfurten Allgemeine Zeitung a fost arătat acest lucru. Eu nu cred că este vorba de colegi din cadrul PSD, cred că este vorba de cei care şi până acum au încercat fără succes să dea această conotaţie politică unei acţiuni care în mod evident ascunde nişte interese concrete în acest an electoral", a spus Adrian Năstase, luni, înaintea şedinţei Biroului Permanent al PSD.
Procurorul general al României Laura Codruţa Kovesi a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor prin care solicită ca plenul acestui for legislativ să se pronunţe asupra sesizării Parchetului privind începerea urmăririi penale în cazul deputatului Adrian Năstase.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nastase Iliescu Kovesi monitorizare justitie PSD
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close