Antena 3 CNN Politică Iliescu face lobby pe lângă Boc pe tema numirilor unor secretari de stat PSD

Iliescu face lobby pe lângă Boc pe tema numirilor unor secretari de stat PSD

Iliescu face lobby pe lângă Boc pe tema numirilor unor secretari de stat PSD
Sursa foto: Ion Iliescu
31 Mar 2009   •   15:26

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu l-a abordat, marţi, la Parlament, pe premierul Emil Boc pentru a-i atrage atenţia asupra numirilor unor secretari de stat ai PSD care încă sunt tergiversate. Surse din cadrul PSD susţin că Iliescu face lobby în partid pentru propriul preferat pentru locul încă vacant de secretar de stat existent la nivelul Ministerului Justiţiei, în persoana fostului senator Şerban Nicolae. Nu eşte exclus ca scurta discuţie cu premierul Emil Boc să reprezinte o tentativă de lobby pentru numirea lui Nicolae în această funcţie.

Iliescu l-a surprins pe Boc la finalul şedinţei solemne dedicată aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea NATO organizată la Palatul Parlamentului, când l-a oprit din drumul spre lift pentru a discuta depre secretarii de stat încă nenumiţi. După o discuţie de nici un minut, Boc a putut fi văzut dând din umeri şi afirmând uşor amuzat: ?Asta e problema PSD?.
Chestionat de ziarişti în legătură cu subiectul discuţiei, Iliescu a precizat că s-a referit la situaţia unor secretari de stat susţinuţi de PSD şi încă nepuşi în funcţii de premier. Reprezentantul social-democrat a evitat să se refere la cazul de la Ministerul Justiţiei, declarând că ?asta nu are importanţă?.
În prezent, instalarea în funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei a Maiei Teodoroiu, încă tergiversează. Deşi a fost nominalizată de PSD încă luna ianuarie pentru acest post, ea nu a fost numită încă în funcţie de premierul Emil Boc, fapt care a suscitat reproşuri repetate din partea liderilor social-democrţi.
Amânarea numirii ca secretar de stat a Maiei Teodoroiu a fost de mai multe ori reproşată de liderii PSD premierului Emil Boc.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Iliescu Boc secretar de stat PSD
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close