Antena 3 CNN Politică Iliescu: Geoană are dreptate, Băsescu este un om al conflictului (VIDEO)

Iliescu: Geoană are dreptate, Băsescu este un om al conflictului (VIDEO)

Iliescu: Geoană are dreptate, Băsescu este un om al conflictului (VIDEO)
Sursa foto: Ion Iliescu
16 Mar 2009   •   12:42

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că Traian Băsescu n-a făcut decât rău ca şef de stat şi că natura sa conflictuală nu este cea de care are nevoie ţara.

"Aprecierea lui Geoană e corectă, ţara a avut de pierdut în aceşti cinci ani de zile cu prezenţa domnului Băsescu la Cotroceni. El este un om conflictual, care n-a făcut decât rău, n-a ştiut să convieţuiască cu proprii săi aliaţi şi el a generat toată această stare conflictuală. E un om al conflictului, nu ştie să trăiască, să convieţuiască cu proprii săi consilieri, l-au părăsit toţi consilierii, nu e omul de care să aibă nevoie ţara, ca să fie factor coagulant, al dialogului politic, al conlucrării tuturor instituţiilor statului şi al dialogului cu societatea civilă", a declarat fostul preşedinte.

În ceea ce priveşte relaţiile din cadul coaliţiei, de multe ori dificile, Iliescu le-a catalogat drept complicaţii obişnuite "într-o alianţă neaşezată". "Este un Guvern realizat pe o convenţie civilă între două partide, o convenţie politică, dar care are limitele ei, pentru că sunt două partide cu profile diferite care s-au aflat pe alte metereze. Dar în acelaşi timp este şi răspunderea faţă de ţară că este un moment dificil şi trebuie să găsească acele puncte de contact ca Guvernul să meargă", a mai apreciat liderul onorific al PSD, care nu a exclus ca atacurile între partenerii de coaliţie să ducă la ruperea acestei colaborări.

Dacă se aliniază toţi în spatele şefului şi nu suflă în front, s-a dus dracului cu partidul

Ion Iliescu a trimis o săgeată critică spre PDL, sugerând că actuala coaliţie aflată la putere ar putea merge mai bine dacă diversitatea de opinii nu trebuie reprimată nici în Guvern, nici în partide. "Chiar şi într-o familie, soţ şi soţie ? se şi păruiesc unii ? alţii, dacă au înţelepciune, ştiu să treacă peste disensiuni. Într-o familie mai mare, cum e partidul, dacă înăbuşi deosebirile de păreri, transformi partidul într-o masă inertă care n-are personalitate. Chiar într-un partid trebuie să existe viaţă, deci confruntarea deschisă de opinii, de păreri, de opţiuni şi din această confruntare învaţă toţi. (...) Dacă nu, dacă se aliniază toţi în spatele şefului şi nu suflă în front, s-a dus dracului cu partidul respectiv, nu mai rămâne nimic din el, e o masă de oameni lipsiţi de personalitate", a mai spus liderul social-democrat.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Iliescu Traian Băsescu dialog
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close