Iliescu: În '89 eram un modest director de editură. Revoluţia m-a propulsat

de Antena3.ro    |    04 Mai 2011   •   17:57
Iliescu: În '89 eram un modest director de editură. Revoluţia m-a propulsat Foto: Intact Images

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, că el nu a fost impus de cineva în evenimentele din decembrie 1989, el fiind doar "un modest director de editură tehnică" în acea vreme.
   
"Eu nu am fost impus de cineva. Eram un modest director de editură tehnică, cu 60 de salariaţi - 30 redactori şi 30 personal tehnic. Sigur, eram cunoscut de-a lungul vremii de generaţii de tineri, de studenţi, mă cunoştea lumea. Dar, Revoluţia m-a propulsat în centrul unor mişcări şi lumea a cuplat în jurul meu", a afirmat Ion Iliescu, pentru Agerpres.

Iliescu a mai spus că "dacă nu ar fi fost o asemenea figură", România putea cunoaşte situaţii mult mai dramatice, "de anarhie totală şi de desfăşurare a unor lucruri necontrolabile".

"Au fost nişte oameni, adversari politici, care au vrut să deformeze locul şi rolul acestui individ Iliescu, care a apărut în fruntea ţării", a completat fostul preşedinte.

De asemenea, Iliescu a adăugat că problema fundamentală pentru societate, la 20de ani după revoluţie, este că există mulţi oameni nemulţumiţi şi care "se simt într-o situaţie mai proastă decât erau pe vremea lui Ceauşescu".

"Au dispărut locuri de muncă, pentru tineri problema integrării, s-au adâncit discrepanţele sociale", a adăugat Iliescu.

Ion Iliescu şi soţia sa, Nina, aniversează, în luna iulie a acestui an, 60 de ani de căsnicie. Nina Iliescu a fost şi este, pentru soţul său, omul cel mai apropiat, potrivit lui Ion Iliescu. Cu toate acestea, ea nu a dorit să iasă în public, în momentele de protocol trăite de fostul preşedinte.

ExitPOLL
x close