Antena 3 CNN Politică Iliescu, indignat de cititorii ?obraznici?: Numele meu a fost şi este Ionel, nu Ilici

Iliescu, indignat de cititorii ?obraznici?: Numele meu a fost şi este Ionel, nu Ilici

Iliescu, indignat de cititorii ?obraznici?: Numele meu a fost şi este Ionel, nu Ilici
Sursa foto: Ion Iliescu
19 Feb 2009   •   13:44

Președintele de onoare, Ion Iliescu a sărit la ceartă cu cititorii care nu-l slăbesc cu apelativul de ?Ilici?. Scos din sărite s-a arătat fostul șef de stat și față de ?obraznicii? care își permit să pună la îndoială originea românească a soției sale.
Blogosfera îi permite președinteleui de onoarea al Psd ă regleze și unele conturi cu unii cititori ale căror aprecieri la adresa sa sau soției sale i-au testat prea mult răbdrea. Social-democratul se arată stupefiat de unele comentarii apărute pe ?forumul Jurnalului Național în legătură cu articolul pe care l-am publicat, aparținand unor oameni dominați de ură și de încrâncenare, care se ascund sub anonimat".
"Nu mă așteptam ca, după 20 de ani, să se mai întrețină asemenea porniri instinctuale, iraționale, primitive", mai scrie Iliescu, deranjat mai ales de reacțiile unor unor oameni ?rămași la nivelul sloganurilor primitive (anticomuniste) din perioada campaniei electorale din 1990, vehiculate în Piața Universității".
Întotdeauna Ionel, chiar și pentru colegii ruși
Indignarea fostului șef de stat nu cunoaște margini la adresa celor care continuă să-l încondeieze cu apelativul de ?Ilici?.
"Unii îmi atribuie mie o denumire inventata - Ilici - pentru a consacra fabulația mincinoasă privind legăturile mele cu Rusia, cu KGB-ul, etc. Niciodată, nimeni nu m-a numit astfel?, mai susține Iliescu.
Seniorul social-democrat precizează că ?numele consacrat, în familie și printre prieteni a fost întotdeauna Ionel. Până și colegii mei ruși, de la Institutul Energetic din Moscova, unde am studiat între anii 1950-1954, îmi spuneau tot Ionel (scriindu-mi numele în grafie chirilică, cu semn moale dupa l)", mai explică Iliescu.
Soția, româncă get-beget
Supărarea lui Iliescu este accentuată și de trimiterile la orginile soției sale. "Un 'obraznic' își permite să repete o mârșăvie, punând la îndoială originea românească a soției mele, bănuind că ar fi 'rusoaică', cu numele probabil de 'Natașa'. Țin să îl dezamăgesc. Soția mea este româncă get-beget - și bucureșteancă. Ea s-a născut și a copilărit în cartierul Giulești-Crângași. Numele său de fată era Șerbănescu Elena (Nina). Mama sa - Maria, tatăl - Anghel, o soră mai mare - Maria. Cred ca nu mai e nevoie de alte detalii", conchide Iliescu, pomelnicul pledoariei sale genelogice, care mai pune clișeele vehiculate în jurul său pe seama ?ticaloșiei fără de margini a unora?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Iliescu blog sotie origine
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close