Antena 3 CNN Politică Iliescu: Între PSD şi liderii lui este o ruptură. Refuz să primesc lecţii de la oameni care cred că şi-au cumpărat un partid

Iliescu: Între PSD şi liderii lui este o ruptură. Refuz să primesc lecţii de la oameni care cred că şi-au cumpărat un partid

Iliescu: Între PSD şi liderii lui este o ruptură. Refuz să primesc lecţii de la oameni care cred că şi-au cumpărat un partid
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    28 Noi 2014   •   20:01

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu spune, într-o scrisoare deschisă către membrii şi simpatizanţii partidului, că "refuză să primească lecţii de la oameni care cred că şi-au cumpărat un partid, PSD, şi îl conduc, direct sau prin interpuşi, ca pe o corporaţie."

"Acum se conturează la vârful partidului scuza că Victor Ponta ar fi pierdut pentru că eu aș fi comunist, ceea ce ar afecta imaginea partidului. Este o mizerie, și un act de lașitate, lucruri pe care nu le pot înțelege și accepta. Cu explicația asta toți cei care trebuie să-și asume responsabilități pentru insucces sunt exonerați de orice raspundere. Fuga de răspundere nu este o soluție", scrie preşedintele de onoare al PSD.

"PSD este partidul Revoluției, prin filiația FSN-FDSN-PDSR-PSD. Prin Revoluție, România a făcut cea mai radicală ruptură de comunism din Estul Europei. Că partidul n-a știut să spună apăsat aceste lucruri, e greșeala noastră. Dar este de neînțeles lipsa de reacție a partidului atunci când oameni care nu știu nimic despre trecut, în afară de etichetele puse de adversarii noștri, strigă ”Jos comunismul!” într-o țară care suferă grav de pe urma exceselor și eșecurilor capitalismului".

"Așadar, refuz să primesc lecții de la oameni care cred că și-au cumpărat un partid, PSD, și îl conduc, direct sau prin interpuși, ca pe o corporație. PSD nu este proprietatea nimănui. PSD nu este o investiție, și nici programul său politic nu se confundă cu un plan de afaceri. Iar guvernarea nu este un profit, care trebuie maximizat cu orice preț", mai spune Ion Iliescu.

Vezi AICI scrisoarea integrală.

"Refuz să primesc lecții și de la oameni care pun interesul personal înaintea interesului public, care nu au demonstrat nimic în politică, în schimb au reușit să îndepărteze oamenii de partid, prin aroganță și dispreț", a opinat preşedintele de onoare al PSD.

Potrivit lui Ion Iliescu, măsura excluderii celor trei (Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova- n.red.) a agravat problemele PSD-ului.

"Este motivul pentru care am votat împotriva excluderii celor trei colegi: Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova. Nu cred că delictul de opinie are ce căuta printre valorile unui partid democratic. În acelaşi timp, fac un apel la cei trei excluşi din partid să nu se lase antrenaţi, în perioada următoare, în acţiuni îndreptate împotriva partidului. Ar face rău, crezând că fac un bine", a scris Iliescu. 

Iliescu mai remarcă faptul că structura de conducere a PSD "este prea stufoasă, şi din cauza asta ineficientă".

"Multiplicarea centrelor de decizie duce la diluarea răspunderii şi, în final, la nicio răspundere. Am devenit un partid-spectacol, iar organismele sale colegiale de conducere, forme fără fond".

Preşedintele de onoare al PSD crede că partidul trebuie să rămână la guvernare, dar "se impune o remaniere guvernamentală, cu formarea unei echipe solide, profesioniste, coerente, care să guverneze în consecinţă".

Citeşte şi:

Sebastian Ghiţă: Ion Iliescu să se retragă, Radu Mazăre să plece din partid

×
Parteneri
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut în gol şi a luat foc, la Mestre
x close