Antena 3 CNN Politică Iliescu: Nu am avut o relaţie personală cu Omar Hayssam, nu l-am primit în audienţă, ca Băsescu

Iliescu: Nu am avut o relaţie personală cu Omar Hayssam, nu l-am primit în audienţă, ca Băsescu

Iliescu: Nu am avut o relaţie personală cu Omar Hayssam, nu l-am primit în audienţă, ca Băsescu
Sursa foto: Ion Iliescu
17 Noi 2009   •   10:32

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu susţine că nu avut nici o relaţie personală cu omul de afaceri sirian Omar Hayssam şi nu el decidea, ca fost şef de stat, cine însoţea delegaţiile oficiale în vizitele sale în diferite ţări. Mai mult, spre deosebire de preşedintele Traian Băpsescu, el nu l-ar fi primit niciodtă pe Hayssam în vreo audienţă. Într-o postare pe blogul său, Iliescu se arată jignit de declaraţiile lui Băsescu despre relaţia fostului şef al statului cu Omar Hayssam, "preluate şi de ciracii din PDL", catalogate drept ?inacceptabile? şi care dovedesc un caracter "arţăgos şi primitiv".
"Afirmaţia repetată de Băsescu, că ŤHayssam se plimba cu Iliescu în avionť, preluată şi de ciracii săi din PDL că ŤIliescu îl lua în avionul său pe Hayssamť este departe de adevăr, din următoarele motive: 1. Spre deosebire de Traian Băsescu, eu nu am avut nicio relaţie personală cu Hayssam. Nu a fost niciodată la mine în vreo audienţă; 2. Nu a existat Ťavion prezidenţialť , ci foloseam avioanele puse la dispoziţie, cu plată, de către societatea Romavia - uneori foloseam avioane TAROM; 3. Oamenii de afaceri sau grupurile de ziarişti nu făceau parte din delegaţiile oficiale, ci însoţeau, cu prilejul unor vizite, delegaţiile oficiale conduse de preşedinte; 4. Grupurile de oameni de afaceri erau propuse de Camera de Comerţ, respectiv de Asociaţiile patronale, în funcţie de interesele lor în ţările vizitate, platindu-şi toate cheltuielile. 5. Aceasta se făcea pe bază de reciprocitate: şefii respectivelor state ce vizitau România, la rândul lor erau însoţiţi de grupuri de oameni de afaceri. Cu acest prilej se organizau întâlniri, de regulă la Camera de Comerţ, unde erau uneori invitaţi şi şefii de state aflaţi în vizită, pentru a adresa mesaje oamenilor de afaceri", încearcă să clarifice situaţia Ion Iliescu pe blogul său.
Ion Iliescu îşi compară prestaţia sa de şef de stat cu ce a a lui Băsescu, apreciind că acesta "nu a făcut asemenea acţiuni, utile şi necesare ţării", mandatul actualului preşedinte însemnînd ?un puternic regres în planul promovării intereselor ţării pe plan extern".
"Declaraţia preşedintelui Băsescu în legătură cu dezvăluirile din cartea ŤPrădarea Românieiť , scrisă de scriitorul româno-american Victor Găetan împreună cu fostul procuror Ciprian Nastasiu, este o mostră de procedeu necinstit specific. La problemele ridicate în carte, se lansează în atacuri la adresa PSD, a lui Mircea Geoană şi bineînţeles a lui Ion Iliescu. O mai face şi pe moralul, apelând la ţinuta moderată în cadrul campaniei electorale, politizând de fapt un lucru la care trebuia să răspundă - la lucruri concrete cu răspunsuri concrete", mai scrie Ion Iliescu.
Preşedintele Traian Băsescu a reiterat luni seară că Omar Hayssam a fost un apropiat al lui Ion Iliescu, pe care l-a însoţit în avionul prezidenţial ca membru în delegaţiile româneşti care au luat parte la vizitele oficiale ale acestuia în străinătate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close