Antena 3 CNN Politică Iliescu: Nu am intenţia să mă implic în funcţii executive în PSD

Iliescu: Nu am intenţia să mă implic în funcţii executive în PSD

Iliescu: Nu am intenţia să mă implic în funcţii executive în PSD
Sursa foto: ion iliescu
20 Dec 2009   •   23:54

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că nu intenţionează să se implice la nivel executiv în PSD, el comentând propunerea făcută de senatorul PSD Toni Greblă, de a prelua conducerea partidului, un an, cu titlu interimar.

Iliescu a evitat să comenteze pe fond propunerea senatorului PSD Toni Greblă, ca actualul preşedinte de onoare să asigure conducerea partidului pentru o perioadă de un an, interimar, după care să se organizeze un congres care, statutar, ar trebui să aibă loc până în aprilie 2010, transmite Mediafax

Ion Iliescu a spus că nu doreşte să se implice la nivel executiv în conducerea PSD, cu atât mai mult cu cât în martie va împlini 80 de ani.

El nu a făcut aprecieri pe fond asupra propunerii lui Greblă.

"Vom vedea, vom discuta. Este un partid democratic, fiecare are dreptul să exprime opinii. Prezenţa mea în PSD este una morală şi nu este nevoie să îmi asum funcţii executive", a declarat Ion Iliescu.

El a mai menţionat, comentând argumentul lui Greblă că interimatul său va asigura neutralitatea faţă de orice candidat la preşedinţia PSD, că şi din funcţia de preşedinte de onoare nu a favorizat şi nici nu va favoriza vreun potenţial candidat la şefia partidului.

Senatorul PSD de Gorj Toni Greblă a declarat, pentru Mediafax, că varianta ca Ion Iliescu să preia conducerea partidului, interimar, pentru un an, ar fi soluţia cea mai bună pentru PSD la momentul actual, iar această soluţie va fi discutată în partid după sărbători.

Senatorul PSD consideră că anul 2010 ar putea fi pentru partid, cu Ion Iliescu la conducere, anul pentru reorganizarea internă şi pentru pregătirea alegerilor locale şi parlamentare din 2012.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close