Antena 3 CNN Politică Iliescu: Planul suspendării lui Băsescu până la 25 martie este nerealist

Iliescu: Planul suspendării lui Băsescu până la 25 martie este nerealist

Iliescu: Planul suspendării lui Băsescu până la 25 martie este nerealist
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Feb 2011   •   20:44

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat duminică, la Europa FM, că planul opoziţiei de a-l suspenda pe preşedintele Traian Băsescu până la data de 25 martie este nerealist, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, o astfel de schimbare nu se poate genera fără o majoritate parlamentară necesară.

„Intenţia şi dorinţa a una, iar realitatea politică e alta. Mie mi s-a părut cam pripită această chestiune. Altminteri, sigur, dacă privim starea de spirit a populaţiei, populaţia ar aştepta o schimbare mai rapidă. Dar ne aflăm în cadrul unor reguli de funcţionare a democraţiei. Nu se poate genera o astfel de schimbare fără să realizezi o majoritate parlamentară necesară. Nu avem o astfel de majoritate, din contră”, a argumentat fostul preşedinte.

Acesta a declarat că, totuşi, nu poate fi ignorată posibilitatea suspendării preşedintelui, şi a subliniat că trebuie încurajat „un astfel de proiect care poate scurta suferinţele ţării”.

„Aici este vorba despre faptul că ţara este în suferinţă, dacă se prelungeşte o guvernare care s-a dovedit incapabilă”, a explicat fostul şef de stat.

Întrebat dacă i se pare mai puţin probabilă o schimbare de majoritate, Ion Iliescu a arătat că i se pare „nu totdeauna realistă”.

×
Subiecte în articol: PSD Ion Iliescu suspendare
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close