Antena 3 Politică Iliescu: Premierul nu are dreptul de a demite un ministru

Iliescu: Premierul nu are dreptul de a demite un ministru

29 Sep 2009   •   00:33
Iliescu: Premierul nu are dreptul de a demite un ministru
Sursa foto: ion iliescq

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni seară, la ieşirea de la CEx , că premierul nu are dreptul să demită un ministru, aceasta făcându-se prin decizia Preşedintelui, iar în cazul în care Guvernul este format dintr-o coaliţie de partide, remanierea trebuie aprobată de Parlament.

"Premierul nu are dreptul să demită un ministru. Remanierea se face, dacă vrea s-o facă premierul, la propunerea lui şi prin decizia Preşedintelui', a spus Iliescu, care a reluat afirmaţiile la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena3.

El a adăugat că atunci când remanierea generează "modificarea compoziţiei politice a Guvernului - şi avem de-a face cu un astfel de Guvern care are o compoziţie bazată pe o coaliţie din două partide- nici măcar preşedintele nu poate aproba o asemenea remaniere". "Trebuie să treacă prin Parlament", a adăugat el.

Preşedintele de onoare al PSD a spus că decizia premierului Boc de a-l remania pe ministrul Nica este un act"samavolnic" şi neconstituţional.

"Ceea ce a făcut domnul Boc astăzi este un act samavolnic pentru că este neconstituţional", a spus Iliescu.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close