Antena 3 CNN Politică Iliescu: PSD a sprijinit guvernul PNL pentru a contracara autoritarismul lui Băsescu

Iliescu: PSD a sprijinit guvernul PNL pentru a contracara autoritarismul lui Băsescu

Iliescu: PSD a sprijinit guvernul PNL pentru a contracara autoritarismul lui Băsescu
13 Noi 2008   •   01:19

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, explică pe blogul personal că partidul său a sprijinit guvernul minoritar al PNL pentru a contracara tendinţele dictatoriale ale preşedintelui Băsescu şi spune că, deşi cele două partide sunt opuse în multe privinţe, o colaborare este posibilă.
"PSD şi PNL se află pe poziţii ideologice opuse în multe privinţe (raportul dintre stat şi piaţă, raportul dintre economic şi social), de aceea este firească abordarea diferită a diverselor teme. Dar aceasta nu exclude cooperarea posibilă, pe anumite probleme şi în anumite situaţii. Sprijinirea guvernului minoritar PNL din partea PSD - ca partid de opoziţie - a fost necesară şi firească în faţa pericolului şi mai mare al arbitrariului şi tendinţelor autoritariste ale şefului statului (ceea ce nu înseamnă, deloc, identificarea cu guvernul şi partidul de guvernământ)", scrie Iliescu.
Acesta spune că, deşi cele două partide au cooperat, ?ar fi hazardat ca în acest moment PSD sa anunţe public o posibilă alianţă de guvernare?. ?Aceasta va putea fi judecată abia după alegeri - funcţie de raportul de forţe care se va crea atunci", mai adaugă fostul preşedinte.
"Viaţa a arătat că e de preferat o guvernare monocoloră (cum a fost guvernarea PSD, în perioada 2000 - 2004, când PSD avea 46% din locurile din Parlament) decât guvernele de coaliţie (1997 - 2000 sau după 2004)", crede Ion Iliescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu PNL guvernul Romaniei
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close