Antena 3 CNN Politică Iliescu: PSD nu are nevoie de ?cârcotaşi mărginaşi" ca "arogantul" Rus sau "teoreticianul" Dâncu

Iliescu: PSD nu are nevoie de ?cârcotaşi mărginaşi" ca "arogantul" Rus sau "teoreticianul" Dâncu

Iliescu: PSD nu are nevoie de ?cârcotaşi mărginaşi" ca "arogantul" Rus sau "teoreticianul" Dâncu
Sursa foto: Ion Iliescu
22 Ian 2010   •   11:45

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu i-a atacat dur pe liderii grupului de la Cluj, iritat de recomandarea lui Vasile Dâncu către candidaţii la şefia partidului de a tăia cordonul ombilical care îi leagă de fostul preşedinte de stat. În opinia lui Iliescu, Ioan Rus şi pe Vasile Dâncu sunt doar nişte ?cârcotaşi mărginaşi", iar PSD nu are nevoie de un "teoretician ca Dâncu" sau "un arogant ca Rus", doi "reformatori" care nu au reuşit să facă la Cluj o organizaţie exemplară, modernă, eficientă şi penetrantă.
El i-a acuzat pe cei doi social-democraţi clujeni că eu eşuat pe toate planurile politice şi că s-au lăsat "umiliţi" de Emil Boc la Cluj.
"I-a umilit Boc şi pe teoreticianul Dâncu şi pe aroganul Rus. Aşa că să nu vină cu lecţii cei care nu au fost capabili de nimic în acest partid şi au cârcotit de la margine. De cârcotaşi mărginaşi cred că nu are nevoie PSD", a spus Iliescu.

Preşedintele de onoare a reiterat că partidul trebuie să se dezbare în prezent de la ?mentalitatea ucigătoare? a axării dezbaterii privind eforma partidului numai pe nume de persoane. El a admis totuşi că PSD are nevoie de cineva care "să găsească o forţă care să unească partidul, un om care să aiba susţinere şi ca mesaj şi ca pregătire, să aibă autoritate morală, pregătirea, să aibă toate virtuţile necesare".

"Ar fi ucigătoare o asemenea mentalitate care a prevalat şi la congresul din 2005, de la care şi acum plătim oalele sparte. Au existat asemenea grupuri subterane care au răsturnat o situaţie pregatită luni de zile. Într-un partid asemenea mentalităţi obscure sunt dăunătoare? a avertizat Iliescu.

El a recomandat colegilor de partid să lucreze cu cărţile pe faţă, pentru a se identifica problemele, ce au însemnat ultimii 5 ani.

În ceea ce priveşte refuzul liderului Mircea Geoană de a participa la dezbaterile de astăzi organizate de Institutul Şincai pentru a face lobby pentru candidatura sa prin ţară, Iliescu a apreciat că este dreptul acestuia să se întâlnească cu liderii locali, deşi nu îneţelege nici urgenţa, nici necesitatea în acest moment.

"Nu ştiu cu ce intenţie şi de ce e nevoie de aşa ceva. Altminteri este firesc ca un lider de partid să vrea să cunoască teritoriul. Sunt lucruri care nu pot fi judecate", a conchis Iliescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Iliescu rus PSD Cluj Boc
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close