Antena 3 CNN Politică Iliescu: PSD şi-a asumat un mare risc cu intrarea la guvernare

Iliescu: PSD şi-a asumat un mare risc cu intrarea la guvernare

Iliescu: PSD şi-a asumat un mare risc cu intrarea la guvernare
Sursa foto: iliescu geoana
03 Feb 2009   •   11:48

Preşedintele de onoare al PSD revine cu câteva postări pe blogul său, după ce a făcut o pauză lungă cauzată de ?lipsa de timp ? dar şi?.din lipsa apetitului de a comenta ACTUALITATEA?.
Astfel, Ion Iliescu vorbeşte de reuniunea de la Sinaia a conducerii PSD şi scrie şi despre faptul că nu era la curent cu negocierile dintre PSD şi PDL, purtate de Ilie Sârbu şi Mircea Geoană încă din urmă cu doi ani.
Acesta aminteşte că a vorbit despre ?faptul că PSD şi-a asumat, în mod conştient, o mare răspundere, intrând la guvernare şi ? într-un fel ? şi un risc. Dar a fost o asumare conştientă a acestei decizii, în condiţiile rezultate din alegerile parlamentare, spre deosebire de discuţiile şi tatonările (de care am aflat recent) din toamna anului 2007 ? din timpul depunerii moţiunii de cenzură. Acela a fost un gest necugetat , care, în ultimă instanţă, ar fi dus la alegeri anticipate ? total nefavorabile, în condiţiile de atunci, Partidului Social Democrat?.
Pe de altă parte, Ion Iliescu susţine că actualul guvern trebuie să colaboreze pentru a asigura o guvernare echilibrată.
De asemenea, fostul preşedinte al României vorbeşte despre un articol din ?Le Monde?, semnat de Immanuel Wallenstein, intitulat ?Capitalismului i se apropie sfârşitul?. Acesta îl citează pe autor, apreciind că ?actuala criză nu este o criză ciclică obişnuită, ci este ?expresia terminală a sistemului capitalist ? este, deci, o criză a sistemului care a dominat istoria ultimilor 500 de ani ai civilizaţiei şi care se apropie de sfârşit. După aprecierea sa - actuala criză prefigurează profilarea unei noi faze de evoluţie a societăţii de esenţă post-capitalistă, proces care va dura câteva decenii şi care va trebui să dea răspuns acelor probleme care în contextul globalizării societăţii contemporane devin tot mai acute ? şi care nu şi-au putut şi nu-şi pot găsi răspuns în cadrul societăţii de tip capitalist, în care trăim?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close