Antena 3 CNN Politică Iliescu: Stilul lui Antonescu e "puţin obraznic la un puştan fără prea multă experienţă politică"

Iliescu: Stilul lui Antonescu e "puţin obraznic la un puştan fără prea multă experienţă politică"

Iliescu: Stilul lui Antonescu e "puţin obraznic la un puştan fără prea multă experienţă politică"
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Iul 2010   •   20:23

Preşedintele onorific al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a declarat, joi, că stilul liderului PNL, Crin Antonescu, este "puţin obraznic" pentru "un puştan fără prea multă experienţă politifcă", adăugând că preşedintele liberalilor "s-a trezit pe cai mari".

"Eu am văzut: Antonescu are stilul lui şi e puţin obraznic la un puştan fără prea multă experienţă politică, dar, în sfârşit, s-a tezit pe cai mari. Sunt mentalităţi care se reflectă, dar şi interesul lor (al liberalilor, n.r.) este ca să meargă într-o bătălie politică împotriva acestei situaţii. Aş propune o mai mută prudenţă în abordarea disputelor fireşti, ideologice, cu cei care se află, de asemenea, în opoziţie, şi să găsim un limbaj comun în eforturile noastre", a declarat Iliescu, citat de Mediafax, în şedinţa Consiliului Executiv Naţional (CExN) al PSD, care s-a desfăşurat joi, la Piteşti.

Iliescu a precizat, însă, că optează pentru un limbaj comun al celor două partide, care se află acum în Opoziţie. Liderul onorific al social-democraţilor a făcut un apel ca PSD şi PNL să nu se lase atrase în cursa de a scoate PDL din izolarea politică. 

"Să nu ne lăsăm atraşi în nişte curse, pentru că în bătălia politică sunt obiective strategice pe termen lung şi sunt obiective tari. Noi nu trebuie să permitem ieşirea din izolare a PDL şi a lui Traian Băsescu. Există o anumită manevră - şi din păcate şi lipsa de maturitate a lui Crin Antonescu şi a liberalior - au lansat pe piaţa disputa între PNL şi PSD. Asta e nevoie acum? În loc să concentrăm întreaga bătălie politică şi să avem şi dialoguri cu liberalii? Obiectivul major pentru societatea românească este să înţeleagă lumea răspunderea care revine pentru situaţia din ţară lui Băsescu şi partidului de la guvernare", a spus Iliescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu Crin Antonescu PSD PNL
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close