Antena 3 CNN Politică Iliescu: Un sfert din populaţie a votat pentru referendumul din 2009. PSD a greşit că nu l-a boicotat

Iliescu: Un sfert din populaţie a votat pentru referendumul din 2009. PSD a greşit că nu l-a boicotat

Iliescu: Un sfert din populaţie a votat pentru referendumul din 2009. PSD a greşit că nu l-a boicotat
Sursa foto: Ion Iliescu
22 Apr 2010   •   13:07

PSD a făcut greşeala de a nu boicota referendumul din 2009 privind trecerea la Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, "o chestiune total superficială", a declarat joi, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. El a încercat să minalizeze importanţa votului acordat de români al acel referendum suţind că de fapt doar un srfert din populaţia cu drept de a votă a ţării s-a arătat de acord cu unicameralismul şi reducerea numărului de parlamentari.
"Ce înseamnă Ťvocea poporuluiť? Este folosită demagogic în cazul de faţă. Au participat 50% din alegători, din care jumătate s-au pronunţat pentru. Deci, practic un sfert din populaţia ţării s-a pronunţat pe această chestiune, într-un context cu totul nepregătit. Un referendum se pregăteşte. Aici (la referendumul din 2009 - n.r.) n-a fost niciun fel de dezbatere. A amestecat-o cu alegerile prezidenţiale, a ieşit o chestiune total superficială şi în contextul unei presiuni mediatice, de discreditare a Parlamentului şi a parlamentarilor, iar PSD a făcut greşeala de a nu boicota referendumul. Aia trebuia să fie atitudinea corectă a PSD, să-l fi boicotat. Şi-aşa a ieşit cu o majoritate foarte slabă, la o prezenţă slabă a electoratului. Deci, e un referendum cu foarte mari relativităţi", a afirmat Ion Iliescu, la RFI România.
El a comentat şi contextul actual, apreciind că "jocul de-a Constituţia este o practică nedemocratică".
"Jocul acesta de-a Constituţia este o practică nedemocratică. Constituţia aceasta s-a elaborat cu foarte multă atenţie, timp de un an şi jumătate: dezbateri, consultări, consultări cu organismele europene. Şi acum vrem să ne batem joc de Constituţie cu asemenea acţiuni. Eu cred că va trebui să facem toate eforturile de a evita o asemenea greşeală", a declarat preşedintele de onoare al PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close